Căutare Live

Ce să faci dacă îți dorești o casă și o curte care să arate ca în revistele de home & deco

Îți renovezi locuința la sau te pregătești să îți construiești o casă la curte? Indiferent care ar fi situația, dacă vrei o casă și o curte care să arate ca în revistele de home & deco, vei fi nevoit să faci anumite lucruri. Pe câteva dintre ele le găsești mai jos.

Îți renovezi locuința la sau te pregătești să îți construiești o casă la curte? Indiferent care ar fi situația, dacă vrei o casă și o curte care să arate ca în revistele de home & deco, vei fi nevoit să faci anumite lucruri. Pe câteva dintre ele le găsești mai jos.

Apelează la experți în amenajări

Cel mai simplu, dacă ai suficient de mulți bani, ar fi să apelezi la serviciile unor experți care să te ajute să-ți înfrumusețezi curtea și locuința. Poți lucra, în același timp, cu un arhitect, un designer de interior și un peisagist. Sau, dacă nu dispui de suficient de multe resurse financiare ca să colaborezi cu toți cei menționați anteriori, încearcă să găsești un specialist care să priceapă la arhitectură, design interior și peisagistică. După ce dai de specialistul în cauză transmite-i, cât mai exact, cum ți-ai dori să arate casa și curtea la finalul proiectului. De asemenea, răspunde la toate întrebările pe care le vei primi și, în plus, fii deschis la sugestiile și recomandările specialistului.

Folosește profile decorative

Una dintre cele bune metode prin care să-ți înfrumusețezi casa, atât la interior, cât și la exterior, ar fi să aplici niște profile decorative. Profilele decorative sunt fabricate din polistiren extrudat sau din poliuretan și se montează foarte ușor, prin lipire. Câteva dintre cele mai cunoscute profile decorative de interior sunt brâurile, scafele, tavanele casetate, baghetele de colț și plintele. În schimb, cele mai importante tipuri de profile decorative pentru exterior sunt cornișele, frontoanele, ancadramentele și capacele de gard. După aplicare, profilele decorative pot fi colorate cu ajutorul unor vopsele lavabile. Profilele decorative se montează, obligatoriu, înainte de aplicarea tencuielilor decorative sau a vopselelor lavabile. Aici găsești profile decorative, dacă vrei să afli informații suplimentare despre aceste materiale de construcții.

Aplică tencuieli decorative

Tencuielile decorative merg mână în mână cu profilele decorative de exterior. Prin urmare, dacă ții la frumusețea exterioară a casei tale, nu monta doar profile decorative, ci aplică și o tencuială decorativă. Tencuielile decorative au rol estetic și, de asemenea, îți protejează suplimentar locuința de radiațiile ultraviolete, umezeală, foc, alge și ciuperci. Cele mai bune tencuieli decorative sunt, din păcate, și cele mai scumpe. Tencuielile decorative de top sunt cele armate cu fibre de carbon și cele silicatice. În schimb, tencuielile decorative cele mai ieftine sunt cele acrilice și siliconice. Spre deosebire de tencuielile decorative ieftine, cele scumpe rezistă excelent la umezeală, radiații ultraviolete și foc. Totodată, tencuielile decorative scumpe sunt foarte durabile.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/beautiful-home-garden-1680793/

Cum alegi uscătorul de rufe - mic ghid practic... 5 sfaturi utile pentru o piele frumoasa vara asta...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri