Chow Chow - un caine cu o personalitate puternica

Rasa aceasta originara din China vine in doua varietati: Rought Chow Chow si Smooth Chow Chow. Acest tip de caine este introvertit si independent.

Sunt foarte protectori si atasati de un singur stapan. In general, ei pot fi foarte agresivi cu alte animale si vor musca daca sunt enervati sau speriati.

Au o blana deasa si un puf de blana la fel de dens. Rough Chow Chow are parul mai lung si o coama mai mare in jurul gatului. Ambele tipuri de caine trebuie periate de doua ori pe saptamana si zilnic in perioada in care naparlesc. Coada i se asaza intr-un rotocol pe spate, iar urechile ii aunt atintite in sus.

2011/08/11//350926-chow2a.jpg

Poate fi de culoare roscata sau neagra, dar nuauntele pot varia. Culoarea ochilor este inchisa, iar cea a nasului variaza in functie de culoarea parului, iar limba este in general albastra inchis.

2011/08/11//350933-puppy.jpeg


Aceasta rasa a fost mult exploatata si necesita multa atentie. Cainii neglijati, crescuti in conditii proaste sunt de multe ori agresivi fata deoameni. De aceea, daca nu esti sigur ca poti sa ii oferi atentia necesara, nu este un caine recomandat pentru o familie, pentru ca in general se ataseaza de unul dintre membri si poate fi agresiv fata de ceilalti.

Foto: mybuddydog.com

meatriarchy.com

fortworth.olx.com

Ultimele știri