Cinci alimente pentru tineretea vesnica a pielii tale

Multa lume are un motiv intemeiat pentru a crede ca nutrienti alimentari precum antioxidanti, compusi antiinflamatori si uleiuri omega apar tot mai des in produsele de ingrijire personala. Potrivit unui studiu publicat Jurnalul de farmacologie si experimente terapeutice , pielea absoarbe 60% din substantele pe care le aplicam pe ea. Asa ca hranirea pielii cu ingrediente de mare calitate poate fi la fel de importanta ca alimentele pe care le mancam.

Este recunoscut deja faptul ca daca bem suficient de multa apa, pielea noastra va fi sanatoasa si radianta. Mai jos puteti afla si care este contributia mancarii in dobandirea unei frumuseti atemporale.

Avocado

Abunda in bunatati pentru infrumusetarea pielii: acizi grasi omega-3, care asigura sanatatea si flexibilitatea membranelor celulare, pentru ca nutrientii sa poata intra in celule si toxinele sa poata fi eliminate, vitaminele A, E si B, lecitina si potasiu. Fructele de avocado gazduiesc in componenta lor si compusi antiinflamatori si antioxidanti: fitosterol, caroten, zinc si folati - care repara, catifeleaza si reinnoiesc pielea si tesutul celular.

2011/07/22/336134-avocado.jpg

Afine

Au cel mai ridicat nivel de antioxidanti, ceea ce ajuta la vindecarea pielii. Culoarea violet pe care le au fructele este o reflectie a pigmentului fitonutrient, care imbunatateste colagenul din piele si inhiba imbatranirea pielii, cauzata de razele soarelui.

2011/07/22/336133-afine.jpg

Ciocolata

Ofera o gama larga de antioxidanti (precum cei aflati in ceaiul verde), care sporeste hidratarea, densitatea pielii si circulatia sangelui. Jurnalul de investigatie dermatologica ne informeaza ca ciocolata este o sursa de procyanide, care combat degradarea pielii si ajuta la protectia si stimularea cresterii celulare. Cu cat mancam mai multa ciocolata neagra, cu atat mai frumoase vom fi, deoarece are cu 65% mai mult cacao si pastreaza la minimum numarul caloriilor.

2011/07/22/336135-ciocolata.jpg

Legume cu frunza inchisa la culoare

Varza de mare, spanacul si sfecla elvetiana ofera nutrienti cu mai putine calorii decat orice alta mancare. Ca si varza si broccoli-ul, aceste legume contin antioxidanti cu carotene. Legumele verzi sunt si ele o sursa excelenta pentru vitaminele A si C, de care corpul nostru are nevoie pentru a produce sebum.

2011/07/22/336136-legume.jpg

Vinul rosu

Este cunoscut ca are in compozitia sa resveratrol, o substanta care protejeaza celulele. Resveratrolul mai protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolet. Invelisul strugurilor are efecte de antiimbatranire si anticancer, iar strugurii din care este realizat Cabernet Sauvignon contin cea mai mare concentratie de antioxidanti care lupta cu aparitia ridurilor.

2011/07/22/336137-vin.jpg

FOTO: huffingtonpost.com

Ultimele știri