Cinci motive pentru care cainele tau se freaca de mobila

Analizand comportamentul cainelui tau, iti poti da seama ce gandeste si ce doreste sa iti comunice. Frecatul de mobila ar putea fi efectul lipsei unor aminoacizi, dar si urmarea a dorintei lui de a se juca. Iata situatiile cele mai frecvente in care cainele are un asemenea comportament!

1. Marcarea teritoriului

Pentru caini este foarte important sa-si marcheze teritoriul, mai ales daca nu sunt singurele animale din casa. In momentul in care se freaca de obiectele din casa, el incearca sa le impregneze mirosul lui, pentru ca ulterior sa fie recunoscute atat de el, dar si de alti concurenti.

2. Cheful de joaca

In momentul in care un caine se freaca de mobila, incearca sa-ti atraga atentia. Daca in trecut, atunci cand se freca de obiectele din casa te jucai cu el, la fel va proceda si acum, pentru ca a invatat ca pentru a te determina sa-l bagi in seama trebuie sa recurga la un astfel de comportament.

3. Puricii

Daca un caine are purici, se va freca de mobila in special cu locurile in care nu se poate scarpina singur. Diferenta dintre acest caz si celelalte este ca nu foloseste o singura parte a corpului pentru a se freca, ci mai multe. E bine sa verifici daca sub blana exista purici iar apoi sa iei masuri in consecinta.

4. Carenta de Omega 3

Omega 3 este un aminoacid esential care previne uscarea pielii cainelui. In situatia in care acesta lipseste, cainele se va freca insistent de obiectele din casa. Daca nu gasesti purici sub blana si pielea e uscata, ar trebui sa iei in calcul aceasta varianta. De cele mai multe ori, carenta de Omega 3 se datoreaza hranei uscate consumata in exces. O schimbare de meniu ar putea face minuni in acest sens.

5. Alergiile

Cainii cu alergii au tendinta de a se freca de obiectele din casa, precum si de a se tavali pe podea sau covor. Daca aceste comportamente sunt insotite de un scarpinat intens, precum si de lingerea unor zone de pe corp, se impune o vizita la veterinar.

foto: ewoh.com

Ultimele știri