Antena Căutare

Ciocolata cu lapte si mousse de Cointreau, o reteta simpla si eleganta

Cand e vorba de ceva dulce, gandul ma duce destul de des la ciocolata. Asa ca am cautat o reteta care sa nu imi ia prea mult timp, dar care sa imi ofere gustul irezistibil de ciocolata, intr-o combinatie neincercata pana acum. Desertul propus nu este doar delicios, ci si elegant, ceea ce m-a convins sa il repet si in weekend cand voi avea musafiri.

150g de ciocolata cu lapte
3 oua, albusul separat de galbenus
2 linguri de Cointreau
PENTRU COAJA CONFIATA DE PORTOCALE
2 linguri de zahar brun fin
coaja de la 2 portocale, taiata in fasii lungi si subtiri
frisca, pentru servit

1 Se topeste cu grija ciocolata in cuptorul cu microunde sau intr-un bol asezat deasupra unui vas in care fierbe apa, apoi se lasa putin la racit.

2 Se bat impreuna galbenusurile si lichiorul si se amesteca cu grija in ciocolata topita. Se bat albusurile spuma si se adauga usor in amestecul de ciocolata. Se pune compozitia cu o lingura in patru pahare si se da la racit.

3 Pentru a pregati coaja confiata de portocale, se dizolva zaharul in 2 linguri de apa si se fierbe 2 minute. Se pune in sirop coaja de portocale si se fierbe inca 2 minute, apoi se ia de pe foc, se scurge si se pune la racit pe o foaie de copt. Se pune frisca peste fiecare mousse, iar deasupra se asaza coaja de portocale.

Articolul continuă după reclamă

citeste revista Good Food

Targ de produse romanesti pentru o viata sanatoasa... Capcanele din baie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x