Antena Căutare

Clujul, cel mai scump oraș rezidențial din România și în anul 2020

În ciuda contextului pandemic al acestui an, cererea mare și oferta mică, din punct de vedere imobiliar, face orașul de pe Someș să se mențină pe primul loc în clasamentul creșterilor de preț din sectorul imobiliar din România.

Clujul, cel mai scump oraș rezidențial din România și în anul 2020

La nivel de preţuri, media celor mai căutate apartamente de vânzare în Cluj pornește de la 1.800 de euro/metru pătrat, în ansamblurile rezidențiale. Dacă situația în capitala Transilvaniei prezintă un ritm constant de creștere a prețurilor, în București lucrurile stau cu totul altfel.

Potrivit site-ului de imobiliare Korter.ro, în categoria „apartamente București anunțuri” putem că așteptările dezvoltatorilor imobiliari și a vânzătorilor de apartamente au ajuns la o medie de 1.360 de euro pe metru pătrat util, cu 440 de euro mai puțin decât prețurile regăsite în categoria „apartamente de vânzare Cluj”.

Cumpărătorii caută apartamente de vânzare Cluj în ansamblurile rezidențiale noi, însă nici construcțiile vechi nu duc lipsă de oferte. Din punct de vedere al prețurilor, apartamentele noi sunt, în medie, cu circa 50 de euro/mp mai scumpe decât apartamentele situate în blocuri vechi.

Totuși, din punct de vedere al numărului de tranzacții încheiate, județul Cluj se situează doar pe poziția a treia, după București și Ilfov. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în primele opt luni ale acestui an au fost încheiate peste 20.000 de contracte imobiliare în Cluj. Numărul tranzacțiilor înregistrează o creștere de aproape 2.500 de contracte față de aceeași perioadă a anului precedent.

Ansambluri rezidențiale moderne

Același Korter, ne mai dezvăluie că, în prezent, în categoria „apartamente de vânzare Cluj” nu mai puțin de 148 de locuințe așteaptă să fie cumpărate de către cei care doresc să beneficieze de un apartament nou, luminos şi elegant, situat într-un ansamblu rezidențial modern.

Raportat la zone și cartiere, se înregistrează variații semnificative de preț/mp, astfel încât locuințele situate pe Calea Florești, precum și cele din cartierul Constanța sunt în topul prețurilor solicitate de către vânzători, apartamentele depășind aici suma de 300.000 de euro + TVA.

Diferențe și mai mari de prețuri se regăsesc în Capitală. Câteva dintre cele mai scumpe ansambluri rezidențiale pentru cei care și-au listat locuințele pe Korter la rubrica apartamente București anunțuri, sunt situate în zona Aviației, unde un apartament cu 3 camere ajunge chiar la 1.116.000 de euro + TVA.

Clienți și oferte diverse

Ofertele sunt, în ambele orașe, care mai de care mai diverse, dezvoltatorii imobiliari oferind spre vânzare garsoniere, apartamente și penthouse-uri.

În ceea ce privește ansamblurile rezidențiale noi din Cluj, majoritatea cumpărătorilor sunt tinerii care aleg să achiziționeze apartamente atât ca locuințe permanente, cât și ca o investiție pentru a le putea valorifica ulterior, oferindu-le în chirie celor dornici să studieze sau să se mute din oricare alte motive la Cluj și nu își permit sau nu doresc să își achiziționeze o locuință permanentă.

Pe Korter.ro poți urmări îndeaproape spațiile locative, evoluția prețurilor de la o lună la alta, dar și detalii despre locuințele disponibile în ansamblurile imobiliare noi din Cluj-Napoca, București și nu numai.

Ce rechizite școlare NU trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău în 2020... La printcenter.ro textilele se tratează antiviral și antibacterian pentru o protecție eficientă...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x