Copiii sunt prin natura lor activi - vor sa cunoasca tot ce ii inconjoara, sa alerge, sa sara, sa danseze. Cu toate acestea, pe masura ce cresc, incep sa fie atrasi de mirajul televizorului si al calculatorului.
Potrivit unor cercetari, prescolarii, mai ales copiii intre 5 si 8 ani, au tendinta din ce in ce mai accentuata de a petrece prea mult timp desfasurand activitati statice.
Unii specialisti sustin chiar ca generatia actuala de prescolari este cea mai sedentara din istorie. Pe de alta parte, specialistii au constatat ca micutii tind sa fie mai activi cand se joaca cu mingi si cand au la dispozitie spatii largi in care sa se poata juca. Rolul parintilor este de a-i supraveghea si a-i incuraja sa fie cat mai activi.
Educatia fizica a copiilor de 2-3 ani
Copilul de 2-3 ani are nevoie doar de cat mai multe oportunitati pentru a fi activ din punct de vedere fizic. El invata acum cum functioneaza corpul sau si isi consuma energia alergand, sarind si explorand lumea care il inconjoara.
In majoritatea cazurilor, parintii nu trebuie sa ia masuri suplimentare pentru a-si determina copilul sa faca miscare deoarece la aceasta varsta sunt foarte activi.
Recomandarile specialistilor sunt ca ei sa desfasoare zilnic cel putin 30 de minute de activitate fizica organizata si o ora de activitate fizica nestructurata (joaca libera).
Varsta cea mai periculoasa
Copiii de 4-6 ani au si ei nevoie de oportunitati pentru a fi activi. Si ei alearga si se joaca foarte mult, dar unii dintre ei au nevoie de „incurajari" suplimentare.
Aceasta este o varsta "periculoasa" deoarece incep sa aiba tendinta de a petrece din ce in ce mai mult timp in fata televizorului sau a calculatorului.
Specialistii sustin ca ei nu trebuie sa stea mai mult de o ora-doua, zilnic, in afara orelor de somn. In general, acesti copii nu au nevoie decat de a fi luati de mana si scosi din casa pentru a se juca cu mingea sau a alerga prin parc. I
n cazul lor, este bine sa te asiguri ca gradinita la care merg are suficient spatiu pentru joaca.
Citeste Revista Felicia
Remedii naturiste pentru racelile copiilor... Este bine sa-i dai bebelusului suzeta?...