Căutare Live

Consumul excesiv de sare, un pericol pentru copii

O alimentatie bogata in sare creste riscul de obezitate la copii deoarece acestia sunt tentati sa consume mai multe bauturi carbo-gazoase dulci, care duc la supraponderalitate.

Cercetatorii de la Universitatea din Londra spun ca injumatatirea ratiei zilnice de sase grame de sare din alimentatia unui copil are ca efect reducerea a 250 de calorii din dieta saptamanala a acestuia. Produsele sarate reprezinta principalul aliat al obezitatii.

Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au urmarit obiceiurile alimentare zilnice ale unui grup de 1.600 de copii. Studiul, publicat in jurnalul medical "Hypertensioni, mai releva faptul ca unul din cinci copii britanici este obez, existand temeri ca numarul acestora va continua sa creasca.

Alimentatia excesiv de sarata produce senzatia de sete, ceea ce duce, la randul ei, la o crestere a consumului de sucuri bogate din punct de vedere caloric atat la adulti, cat si la copii. "Chiar daca unii producatori au luat masuri pentru a reduce nivelul de sare din produse precum paine sau cereale, exista, din pacate, alimente destinate in special copiilor care nu pot evita acest condiment fara ca produsul sa ramana fara niciun pic de gust. Daca situatia continua, pana in 2050, un sfert din copii vor deveni obezi, ceea ce va avea ca rezultat un numar ridicat de cazuri de diabet tip 2, boli de inima, infarct si canceri, a declarat Graham McGregor, unul dintre autorii studiului.

Guvernul britanic a dat o directiva prin care sfatuieste parintii sa nu le permita copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani sa consume mai mult de doua grame de sare pe zi. Copiii cu varste intre 4 si 6 ani nu trebuie sa depaseasca trei grame pe zi, iar pentru cei de 7 sau 10 ani limita este de cinci grame.

Citeste revista Felicia

sursa foto: rd.com

Top 5 cele mai sanatoase alimente ce ard grasimile (unele te vor surprinde!)... Sportul - o cale pentru a te lasa de fumat...
Parteneri
Gem de prune aromat. Rețeta clasică
Catine.ro
Ultimele știri
Top Văzute
x