Căutare Live

Copiii care cresc alaturi de animale de companie sunt mai sanatosi

Cainii si pisicile nu le ofera doar dragoste neconditionata si companie copiilor, ci ii si ajuta sa fie mai sanatosi, conform unui studiu realizat in Finlanda citat de Huffington Post.

Copiii care traiesc alaturi de un animal de companie in primul an de viata sunt mai sanatosi decat cei care nu au in preajma un catel sau o pisica. Contactul copiilor cu animalele stimuleaza sistemul lor imunitar, acesta fiind capabil sa faca fata mai bine infectiilor.

In special copiii care au caini sunt mai sanatosi, mai exact, 32% dintre acestia fac mai putine infectii ale tractului respirator. De asemenea, au cu 44% mai putine infectii ale urechilor si au nevoie de mai putine antibiotice in tratamentul impotriva acestora. Pisicile sunt si ele benefice pentru sanatatea copiilor, dar nu in aceeasi masura.

La studiul realizat in Finlanda au participat 397 de copii care au fost studiati de cerectatori pana la varsta de un an. Familiile lor au oferit date despre durata timpului petrecut in compania animalelor in fiecare saptamana a studiului.

Foto: dogtraininginfosite.com

Vezi cum arata cele mai ciudate torturi de nunta!... Ultimele tendinte in moda: Vara aceasta se poarta bulinele!...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri