Căutare Live

Copiii se hranesc cu peste 80 de substante chimice zilnic!

Analiza alimentelor cu care se hraneste in mod curent un copil de 10 ani a scos la iveala reziduri a peste 80 de substante chimice, dintre care unele cu potential cancerigen, avertizeaza un recent articol publicat in Le Figaro.

Association Generation Futures, care a efectuat aceasta analiza, a cumparat, in perioada iulie - septembrie, alimente non-bio, care sunt, zilnic, pe masa copiilor cu varsta medie de 10 ani. Au fost alcatuite trei meniuri tip si o gustare pe baza acestor alimente, ce mai includeau cinci fructe si legume proaspete, trei lactate, 1,5 litri de apa, bomboane.

Alimentele au fost examinate in mai multe laboratoare acreditate de autoritatile franceze, inclusiv in laboratoare belgiene, cu scopul de a masura prezenta unor substante chimice, pesticide, metale grele si alti factori poluanti.

Bilantul este inspaimantator: 81 de substante chimice, dintre care 5 cancerigene, 42 posibil sau probabil cancerigene, 37 susceptibile de a dezechilibra sistemul hormonal!

Micul dejun: unt cu ceai sau lapte. Doar aceste alimente, printre cele mai frecvente la micul dejun, contin zeci de reziduuri cu potential mai mare sau mic cancerigen. Studiul previne, de asemenea, in privinta alimentelor cu care sunt hraniti copiii la pranz: carnea tocata, tonul la conserva, pesticidele folosite in cazul legumelor. Substante chimice au fost depistate si in guma de mestecat.

Analizele au descoperit, printre altele, nitrati si cloroform in apa de la robinet. Dar cel mai bogat in reziduuri chimice este somonul conservat. Substante chimice au fost descoperite si in farfuriile folosite pentru incalzirea alimentelor la microunde. Asociation Generations Futures precizeaza ca, in majoritatea cazurilor, nu erau depasite limitele legale stabilite de Comisia Uniunii Europene si instantele internationale in privinta fiecarei substante chimice. Totusi, nu poate fi trecut cu vederea numarul imens de substante chimice care-si dau intalnire in farfuria cu mancare data copiilor.

De asemenea, nu pot fi ignorate riscul pe care-l reprezinta pentru consumator acest cocteil de substante chimice, subestimarea acestuia si chiar o eventuala legatura directa cu cresterea numarului de cancere pediatrice.

Citeste si Jurnalul National!

sursa foto: aolnews.com

VIDEO! Sampania, regina bauturilor, te scapa de unele boli... Carcassonne, un joc de petrecut timp cu parintii...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri