Criterii de care să ții cont atunci când alegi o mașină de spălat

Mașina de spălat reprezintă una dintre cele mai importante electrocasnice din casa unui om. Mașinile de spălat au evoluat atât de mult încât sunt din ce în ce mai inteligente și mai dotate totodată. Astfel, alegerea unei mașini de spălat este destul de dificilă.

Mașina de spălat reprezintă una dintre cele mai importante electrocasnice din casa unui om. Ne ajută să avem mereu hainele curate fără ca noi să depunem foarte mult efort în acest sens. Ba chiar mașinile de spălat au evoluat atât de mult încât sunt din ce în ce mai inteligente și mai dotate totodată. Astfel, alegerea unei mașini de spălat este destul de dificilă.

Fiind multe modele pe piață, majoritatea vor fi tentante, însă nu orice alegere poate fi una inspirată. De aceea îți prezentăm o listă cu criterii de care să ții cont atunci când alegi o mașină de spălat. Alegerea ta va fi mult mai ușor de făcut și cu siguranță nu o vei regreta.

Brandul mașinii de spălat

Pentru a nu pierde timp prețios uitându-te la modele care nu sunt foarte ok, este bine să stabilești de la început un brand în care ai încredere. Optează pentru un brand cunoscut, premium, și alege o masina de spalat LG de exemplu.

După ce ai stabilit brandul în care ai încredere, analizează doar oferta lor de produse și a câtorva competitori la fel de cunoscuți. Mărcile mai puțin cunoscute ar putea ascunde o performanță scăzută, ceea ce cu siguranță nu îți dorești.

Capacitatea de încărcare

Majoritatea mașinilor de spălat au o capacitate de încărcare standard de 5 kg. Sunt însă și modele care îți permit să speli și o cantitate mai mare de rufe, chiar și de 10.5 kg. Tu știi cu siguranță câte rufe speli săptămânal, așa că va fi ușor să stabilești ce necesități ai.

În general, cu cât sunt mai mulți membri ai familiei, cu atât vei avea nevoie de o mașină cu capacitate mai mare.

Eficiență energetică

Un alt detaliu pe care nu ar trebui să îl ignori este eficiența energetică a mașinii de spălat. Cu siguranță nu îți dorești facturi costisitoare pentru apă sau energie electrică, dar vrei totodată rufe spălate cât mai bine și să arate ca noi după ce s-au uscat.

Recomandarea noastră este să optezi pentru o mașină de spălat care face parte cel puțin din clasa energetică A+. Cu cât sunt mai multe plusuri după A, cu atât mașina de spălat va fi mai bună și mai economă.

Numărul de funcții și programe

Există rufe din materiale diferite și de diferite tipuri totodată. Pentru fiecare tip și pentru fiecare material ai nevoie de un program separat. Programele au fost gândite în așa fel încât să obțină cele mai bune performanțe în funcție de tipul rufelor sau a materialului selectat, dar și să le protejeze totodată.

Orice altă funcție sau tehnologie care are rolul de protecție dar și care garantează o eficiență sporită, reprezintă un motiv în plus să alegi acel model. Optează deci pentru o mașină de spălat cu un număr mare de programe (cel puțin cele strict necesare să existe), de funcții și tehnologii.

O funcție esențială și de mare ajutor este programarea întârziată.

Zgomot și garanție

Mașinile de spălat sunt cu siguranță printre cele mai gălăgioase electrocasnice. Totuși, dacă vei fi atent la acest detaliu, poți opta pentru o mașină de spălat mai puțin gălăgioasă, astfel încât să poți lucra în liniște chiar dacă speli rufele.

De asemenea, garanția reprezintă un alt criteriu important pe care nu ai voie să îl ignori. Majoritatea electrocasnicelor au o garanție de 2 ani, însă poți căuta și modele cu o garanție de 3-5 ani. Unele magazine online îți permit să optezi pentru o garanție suplimentară.

Poți găsi mașini de spălat cu garanție de 5 ani pe Demax.ro.

Așadar, acestea sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când îți cumperi o mașină de spălat. Ține cont de fiecare detaliu și vei face o achiziție reușită.

Ultimele știri