Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) a descoperit aceasta legatura, monitorizand mai multi soareci de laborator pusi in dispozitive speciale de alergat. Cercetatorii au observat ca, pe masura ce alergau mai repede, undele cerebrale gamma se intensificau. Profesorul Mayank Mehta explica fenomenul: atunci cand invatam, creierul elimina anumite substante care accelereaza undele gamma.
Aceleasi substante chimice sunt eliminate si atunci cand alergam, ceea ce i-a determinat pe cercetatorii de la UCLA sa afirme ca si fuga pune pe jar creierul.
In 2007, mai multi oameni de stiinta au publicat, in revista Neurobiology of Memory, un raport in care afirmau ca persoanele care practica regulat un sport, inclusiv alergarea, au capacitatea de a invata mult mai repede fata de persoanele care nu fac efort fizic. Expertii sunt de parere ca, practic, orice forma de miscare este benefica pentru creierul nostru, inclusiv exercitiile de aerobica.
Intr-o carte intitulata "Aristocracy of Cardio", autorul ii sfatuieste pe barbati sa ia exemplul lui George Bush Senior sau al lui P. Diddy si sa se apuce necontenit de sport. Preferabil in mijlocul naturii pentru "a hrani" plamanii cu aer curat.
In plus, barbatii care fac, in mod regulat, jogging sau orice alt efort fizic ce necesita miscarea soldurilor, a talpilor si a bratelor au sanse garantate de a se destepta, vorba aia, peste noapte. Nu este numai o solutie ieftina - pana la urma platiti doar perechea de pantofi sport. Este inclusiv o solutie placuta.
Citeste si Jurnalul
FOTO: photos8.com