- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Femeile insarcinate care sufera de depresie cred ca nu pot face nimic care sa le schimbe starea. Ceea ce nu este adevarat. Ea poate fi tratata cu ajutorul medicilor specialisti si, atentie, daca nu fac nimic pentru a depasi aceasta stare, majoritatea femeilor vor suferi si de depresie postnatala.
Cauze si simptome
Cauzele depresiei in timpul sarcinii difera de la femeie la femeie. Unele pot suferi schimbari in viata de zi cu zi in perioada sarcinii: moartea unei persoane dragi, schimbari in familie sau in relatiile sociale, altele pot sa nu se simta bine, pot avea stari de discomfort majore, ceea ce le poate declansa o depresie.
Simptomele depresiei
- schimbarile de apetit;
- scaderea interesului fata de activitatile zilnice care in mod normal ii fac placere;
- oboseala;
- lipsa concentratiei;
- schimbari in programul obisnuit de somn;
- sentiment de culpabilitate;
- ganduri de suicid.
In unele cazuri, aceste simptome se pot suprapune celor cauzate de sarcina in sine si pot fi trecute cu vederea atat de femeia insarcinata, cat si de familie.
In general, femeia insarcinata depresiva se simte singura si nu cere ajutor, nu mananca corect, nu se obihneste bine si de multe ori neglijeaza si ingrijirea medicala prenatala.
Nu folosi automedicatia!
Medicul specialist poate recomanda medicatia adecvata pentru fiecare caz in parte. Exista mai multe optiuni pentru tratarea depresiei care sa nu afecteze fatul.
Si dupa nastere este nevoie de recomandarea medicului specialist pentru continuarea tratamentului, in cazul in care femeia alapteaza.
Atentie, in niciun caz nu trebuie administrate tratamente naturiste sau suplimente alimentare recomandate in mod uzual pentru depresie deoarece ele pot dauna sanatatii si dezvoltarii fatului!
Solutii
Femeile care experimenteaza stari incipiente de depresie le pot depasi prin simplul fapt ca vorbesc cu prietenii si cu familia. Sprijinul celor apropiati este de multe ori tot ce are nevoie femeia insarcinata.
Ea trebuie sa ceara ajutor pentru treburile zilnice din casa, pentru prepararea hranei si alte sarcini care o pot coplesi. O hrana sanatoasa si exercitiile fizice in timpul sarcinii o ajuta si ele sa depaseasca primele simptome ale depresiei.
In plus ea este bine sa-si rezerve suficient timp pentru ea insasi si sa desfasoare activitati care ii fac placere si care o bucura, cum ar fi odihna in aer liber sau ascultatul muzicii.
citeste revista Felicia
sursa foto: www.chiropracticatthecomo.com
Speranta de viata a cainilor difera in functie de rasa... Rutina de ingrijire la 30 de ani...