Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Cum il protejezi pe cel mic in sezonul rece

Temperatura rece, deshidratarea, bolile de sezon, efectul razelor ultraviolete, toate acestea sunt simptomele iernii. Ai grija ca cel mic sa nu fie afectat de ele!

Haine groase sau nu?

Desi este o regula nescrisa ca trebuie sa infofolesti copilul de indata ce vine iarna, afla ca exista niste limite. Astfel, tinuta de joaca trebuie sa fie formata dintr-o caciula, fular, manusi si geaca groasa, iar fularul trebuie sa acopere nasul copilului. Prin casa poate purta pantaloni si tricouri cu maneca scurta, atat timp cat temperatura variaza intre 20-22 grade Celsius. Ceea ce este si recomandabil.

Piele fina

Desi am zice ca dusurile si alimentatia corecta sunt suficiente pentru sanatatea si frumusetea pielii, iarna lucrurile se schimba putin. Foloseste o crema hidratanta speciala pentru copii pentru a evita uscarea si craparea epidermei iar pentru buze, balsam hranitor.

Ingrijirea dintilor, obligatorie pentru sanatate

Este sezonul faringitelor, rinitelor si amigdalitelor deci o igiena orala ca la carte este obligatorie. Daca cel mic sare pasi in acest sens, se poate trezi cu infectii orale neplacute.

Imbracaminte uscata

Dupa o bataie cu bulgari sau un joc de-a v-ati ascunselea, copilul se va plange ca a transpirat. In aceste momente, este bine sa ai la tine un set suplimentar de haine uscate. Altfel, hainele ude i se vor lipi de piele si risca sa raceasca.

Ochelari de protectie UV

Razele ultraviolete sunt puternice iarna si fiind reflectate de zapada, pot afecta vederea copilului. Evita acest lucru echipandu-l cu ochelari de ski UVA/UVB.

sursa foto: flickr.com

Recomandari