Cum sa cunosti REAL ce varsta are un caine in "ani umani"

De-a lungul timpului au existat multe variante de calcul pentru convertirea anilor pe care ii au cateii in "ani umani" - pentru a se cunoaste "cat de batran sau tanar" e un caine.

Cea mai cunoscuta varianta, potrivit careia un an al unui caine este echivalent cu sapte ani umani, NU este corecta, s-a stabilit de curand.

Ai auzit, probabil, de caini care au atins chiar si varsta de 20 de ani - de cati oameni care sa aiba 140 de ani ai auzit?

Adevarata formula de calcul

1. Daca un caine are un an, echivalentul uman este de 15 ani.

2. Cand un caine face doi ani, echivalentul uman este de 24 de ani.

3. De la varsta de 2 ani, adauga cate 4 ani umani la fiecare 2 ai cainelui. Astfel, un caine de 3 ani va avea un echivalent uman de 28 de ani, un caine de 4 ani va avea un echivalent de 32 de ani - si asa mai departe. Conform acestui calcul, un caine de 10 ani are un echivalent uman de 56 de ani.

Mici diferente intre cainii mici si cainii mari

Se stie ca in general un caine de talie mica traieste mai mult decat unul de talie mare. Prin umare, veterinarii care au lansat cea mai noua formula de calcul a varstei cred ca un caine mic de 6 ani are aproximativ 40 de ani umani, in timp ce unul de talie mare cam 42 de ani. Insa diferentele in acest caz sunt mici, asa ca formula poate fi aplicata cu succes oricarui tip de caine.

Foto: funnyemail.org

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri