Cum sa iti inveti cainele sa nu muste cand ii iei osul

Cand sunt mici, cainii au un comportament posesiv in ceea ce priveste oasele, pe care nu doresc sa le imparta cu nimeni. De multe ori le ascund, iar in momentul in care incerci sa i le ei inapoi maraie sau chiar musca. Iata ce trebuie sa faci pentru a nu avea acest comportament si la maturitate!

1. Da-i cainelui tau suficienta mancare! Principalul motiv pentru care patrupedul tine atat de mult la os este acela ca nu stie daca si cand va manca din nou. Daca este satul, e putin probabil sa nu iti dea osul atunci cand i-l ceri.

2. Inlocuieste osul cu altceva! De obicei, daca ii dai un alt lucru cu care sa joace, sau chiar un alt aliment, cainele va renunta la os. De asemenea, pe masura ce va manca sau se va juca cu obiectul pe care i-l dai, isi va pierde interesul pentru os, cel putin temporar.

3. Ofera-i oase numai ca recompensa! Cei ce se ocupa de dresajul cainilor considera ca acestia trebuie sa munceasca pentru a primi oase. Cand patrupedul face ceea ce-i cere stapanul este recompensat printr-un os. Aceasta tehnica nu numai ca ii va schimba comportamentul cainelui, dar il va si face sa inteleaga ca osul nu este o sursa de hrana ci doar o recompensa.

foto: jimjim.com

Ultimele știri