Antena Căutare

Cum sa pregatesti pe gratar un somon intreg

Angela Nilsen iti spune ce trebuie sa faci ca pestele si carnea la gratar sa iasa perfecte.

Acesta metoda functioneaza pentru orice peste care cantareste 1,3- 2,4 kg.

- Se incalzeste gratarul pana cand carbunii sunt incandescenti. Se unge pielea pestelui cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple pestele cu arome: felii de lamaie, busuioc, patrunjel, chives. Se presara si in jurul lui. Se infasoara bine intr-un strat dublu de folie de aluminiu groasa.

- Se asaza pe gratar si se lasa 12-15 minute. Se intoarce si se mai lasa 5 minute, apoi se verifica daca s-a facut: se infige o frigaruie metalica prin folie, in centrul pestelui. Se lasa 20 de secunde, se scoate, iar daca varful e doar caldut se mai lasa pe foc pana cand varful frigaruii iese fierbinte (Nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute in total).

- Se despacheteaza somonul, se lasa deoparte cateva minute, apoi se indeparteaza pielea carbonizata - se va curata foarte usor daca pestele este facut. Se stoarce deasupra suc de lamaie si se serveste.

Daca vrei sa scapi de oase, poti face un sandvici din doua fileuri asezate cu pielea in exterior. Se asaza plantele aromate si lamaia intre ele. Se impacheteaza si se lasa pe foc ca mai sus. Este posibil sa fie nevoie sa le lasi mai mult pe gratar, intrucat nu mai exista oasele care conduc caldura.

Citeste si Good Food!

Reteta zilei: Piept de curcan si legume fierte la abur... Desert: Brownie delicioasa cu fructe de padure...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x