- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Daca planuiesti sa transformi fructe de sezon in delicioase gemuri facute chiar de tine, iata care este echipamentul de care ai nevoie:
O cratita speciala
O cratita mare, larga si destul de adanca, din inox, care va ajuta lichidul sa se evapore repede, astfel incat fructele sa nu se fiarba prea tare, in timp ce fundul gros va preveni gemul sa se arda.
Borcane
Borcane din sticla, cu capace care se insurubeaza, borcane acoperite cu celofan sau borcane care se inchid ermetic cu clapeta de metal si care au sigiliu din cauciuc (se gasesc la
Ikea). Intotdeauna trebuie sa sterilizi borcanele inainte sa pui continut in ele.
Termometru
Un termometru pentru zahar iti permite sa verifici cu acuratete momentul cand gemul este gata.
Utile, dar nu obligatorii:
- lingura de lemn cu coada lunga, pentru amestecat;
- un polonic pentru transferarea gemului in borcane;
- etichete pentru a nota aromele si data cand a fost facut gemul.
Mod de preparare:
1. Fructele se spala, se curata si se taie in bucatele.
2. Se adauga zaharul. La 5 kilograme de fructe se adauga aproximativ 1 kg de zahar.
3. Poti lasa fructele cu zaharul peste noapte, pentru a se inmuia putin.
4. Se pun pe foc mic si se lasa sa fiarba cu un capac. Trebuie sa amesteci din cand in cand, pentru a evita lipirea.
5. Gemul este gata cand a capatat o culoare inchisa, fructele s-au topit si este moale.
6. Nu il lasa foarte mult pe foc, pentru ca va deveni tare si amar.
Citeste si Good Food!
FOTO: hepta.ro
FOTO! Dezastru culinar - cele mai bizare torturi!... 25 de semne ca nu este alesul tau!...