Cum sa te comporti la inceputul unei relatii

Este greu sa incepi o relatie si, de asemenea, e cu atat mai dificil daca ai avut deja un esec. Intervin teama de necunoscut, eventualitatea unei noi suferinte, o anumita stare de inertie care poate distruge o relatie aproape inainte de a incepe.Ce trebuie sa faci si ce e bine sa eviti dupa ce ai cunoscut un barbat care-ti place?

Preia initiativa, dar cu precautii. Nu-l invita tu in oras, lasa-l pe el sa faca acest lucru. Majoritatea barbatilor nu privesc cu ochi buni astfel de initiative din partea femeilor. Ei prefera sa demonstreze ca sunt stapani pe situatie, asa ca lasa-i placerea de a te invita undeva. Preluand tu initiativa, e ca si cum ai incerca sa te impui in fata lui, ca si cum el ar trebui sa se supuna hotararii luate de tine.

Exista o singura exceptie de la aceasta regula: daca esti sigura ca si el te place, dar e prea timid pentru a se manifesta. Numai ca, daca te afli in aceasta situatie, fa in asa fel incat sa nu-l intimidezi. Apeleaza la cuvinte simple, nu-l lua pe ocolite si nu adopta o atitudine dominatoare.

2011/07/28//341366-couple-at-sunset.jpg

Nu astepta si nu pretinde favoruri. De exemplu, mergeti intr-un retaurant si comandati ceva. El probabil ca va vrea sa para galant si isi va manifesta intentia sa plateasca intreaga consumatie. E bine sa te oferi sa-ti platesti partea ta. Fa acest gest numai daca te simti in siguranta din punct de vedere financiar.

In caz contrar, bineinteles ca n-are rost sa insisti sa platesti, ci accepta generozitatea lui fara sa faci comentarii. De asemenea, nu insista daca el sustine ca a fost placerea lui sa plateasca consumatia. Daca vrei sa nu-i ramai datoare, invita-l si tu in oras zilele urmatoare.

Nu te dedica doar acestei relatii. Sigur, esti aproape convinsa ca ai gasit barbatul ideal si ai vrea sa-ti petreci cat mai mult timp posibil in compania lui. Dar acest lucru nu inseamna ca, de acum incolo, trebuie sa-ti neglijezi prietenii, cunostintele, chiar familia si sa te dedici doar noii tale iubiri. Facand acest lucru ii vei indeparta pe toti cei dragi, iar la nevoie nu-i vei mai avea alaturi.

Mai bine ia-le pe rand si nu te arunca cu capul inainte intr-o relatie despre care inca nu stii prea multe. Ai rabdare, nu grabi lucrurile cu orice pret si incearca sa-l cunosti mai bine pe noul tau prieten. Treptat, iti vei da seama daca merita sa faci sacrificii pentru aceasta relatie, sa lupti pentru iubitul tau sau a fost doar un foc de paie care s-a stins dupa cateva intalniri.

Foto: my-bellavita.com/ www.averagebutnot.com
Citeste si Revista Felicia!

Ultimele știri