Cum sa-ti obisnuiesti noul caine cu casa ta

Aducerea unui caine acasa, chiar si la scurt timp dupa ce s-a nascut, este urmata de incercarea lui de a se adapta la noul mediu. Animalul se poate simti nesigur in noua lui casa si, din aceasta cauza, poate sa distruga tot ce intalneste. Iata 4 sfaturi care te vor ajuta sa eviti asemenea situatii.

1. Cumpara o cusca!

Cainele este un animal caruia ii place sa traiasca in spatii inchise linistite, si chiar intunecate pe timpul serii. In special in primele zile, o cusca il va ajuta sa se simta in siguranta. Pune-i mancare, jucarii si chiar o patura inauntru, pentru a-l determina pe caine sa stea acolo. Nu folosi cusca pentru a-l pedepsi si nici nu il incuia inauntrul ei. Dupa o perioada de 2 -3 ore cainele va simti nevoia sa iasa.

2. Scoate cainele la plimbare!

Cainele face parte din aceeasi familie cu lupul, a carui principala activitate este vanatul. De aceea e bine sa il implici in actiuni ce mimeaza aceasta activitate, asa cum ar fi aruncatul unui bat pe care ar trebui sa-l recupereze. De asemenea plimbarile il ajuta pe caine sa elimine tensiunea nervoasa acumulata.

3. Stabileste un program!

Cainele se simte confortabil intr-un mediu in care poate sa prezica ceea ce se va intampla a doua zi. De exemplu, lui ii va fi mai usor sa accepte ca va ramane acasa singur timp de 10 ore daca in prealabil a fost obisnuit cu acest lucru. De aceea stabilirea unui program si respectarea lui il va ajuta sa se adapteze la noul mediu.

4. Evita interactiunile fortate!

Caini nu se simt in largul lor cand sunt mutati intr-un nou mediu, prin urmare au un comportament de evitare. La inceput iti va ignora prezenta, fiind preocupat de tot ce e nou. Foloseste sistemul conditionarii: de cate ori se apropie de tine, recompenseaza-l!

foto:

Ultimele știri