Cum sa-ti faci singur o tabla de scris “de nota zece” pentru copiii tai?

Toamna sună clopoțelul. A început școala! Cu toții ne amintim când am ieșit prima oară la tablă.

Tabla de scris este un element foarte cunoscut din mediul școlar dar nu numai. A început să își facă locul și în casele noastre pentru un aspect cool al casei dar și pentru utilitate. Tema de astăzi: Cum să-ți faci propria ta tablă de scris?

Primul pas, ramele pentru cadru. In funcție de dimensiunile dorite, pregătim 3 trei stinghii egale ca și grosime, dar a patra, cea de la bază, trebuie să fie mai lată decât restul, pentru că aici vor sta bureții și cretele. Marcăm pe perete cu o bandă de mascare locul unde vrem să fie montată rama, rezultând un pătrat sau dreptunghi (cam cât am vrea să fie dimensiunea tablei de scris).

Vopsim interiorul marcajelor (în dreptunghiul rezultat) cu o vopsea neagră specială, care se găsește la magazinele de specialitate. După ce am dat primul strat, așteptăm să se usuce, apoi dăm și al doilea strat (ca negrul să fie negru, și suprafața să fie uniformă). Perfect, după ce s-a uscat ar trebui să arate ca o tablă de scris.

Acum avem nevoie de materialele fără de care nu se poate realiza lucrarea. PENOSIL este aici să ne ajute cu sfaturi. Pentru lipirea ramelor pe perete folosim PENOSIL Premium Nail&Fix Interior 915 pentru bucățile de sus și cele laterale. Punem tubul de adeziv în pistol, tăiem vârful tubului pentru ca adezivul să iasă uniform si aplicăm materialul de lipit în zig-zag. Fixăm ramele în locurile marcate anterior. Folosim o nivelă ca să fim siguri că ramele stau drepte, apoi apăsând ferm ramele de zid.

Pentru rama de jos PENOSIL propune să folosim adezivul PENOSIL Premium StrongFix 707 pentru că este un adeziv foarte puternic, iar aici vor sta cretele și bureții uzi. Adezivul este rezistent la umezeală. Pune tubul de adeziv în pistol, taie vârful tubului la o dimensiune care să permită aplicarea optimă. Deoarece rama este îngustă, aplică adezivul din loc în loc (punctat). Fixează stinghia pe perete și ....

Gata! Tabla de scris este pregătită! Acum, hai la tablă și lasă-i pe copii tăi să învețe în joacă pe o tablă și o lucrare de nota zece. Iată un scurt video despre cum să îți faci singur tabla de scris: https://www.youtube.com/watch?v=1jtlkSvEMb4.

Adezivul Penosil Premium Nail&Fix Interior 915 este perfect pentru interior pentru a evita folosirea cuielor. Adecvat pentru fixarea plăcilor și a ușilor, profilelor și elementelor decorative. Are o aderență excelentă la majoritatea materialelor de construcții, cum ar fi lemn, sticlă, beton, gips-carton, ceramică, plastic, cărămidă. Se întărește prin evaporarea solventului, asigurând o îmbinare solida si durabilă.

Pentru lipiri mai puternice, adezivul Penosil Premium StrongFix 707 este soluție adezivă de înaltă calitate, lipește puternic, pe bază de polimeri hibrizi, cu aderență foarte bună și o lipire inițială deosebit de puternică. Potrivit pentru majoritatea substraturilor, inclusiv substraturile umede, nu facilitează coroziunea pe metale. Este rezistent la umezeală și la intemperii, poate fi vopsit, nu se contractă în timpul procesului de întărire și nu conține componente dăunătoare. PENOSIL luptă pentru protejarea mediului înconjurător.

Penosil este brandul principal al Wolf Group, unul dintre liderii internaționali în producția de materiale chimice pentru construcții, cu fabrici în Estonia, Spania, Rusia, Brazilia și cu subsidiare și activități de distribuție în peste 80 de tari, dintre care și România. Datele de contact cât și detalii tehnice sunt disponibile pe pagina web www.penosil.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri