Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Cum se prezinta artistii romani pe Facebook

In cantece sa ne luptam sau in conturi de Facebook sa ne batem? Iata o intrebare ce "infioara" breasla cantaretilor de la noi, in conditiile in care platforma de socializare amintita concentreaza cu mult peste un milion de utilizatori din Romania. Acestea fiind zise, sa vedem cum isi impart fanii de pe Facebook cativa dintre artistii cei mai prezenti in topurile romanesti.

"Sunt un tanar compozitor si producator din Romania. Am scris piese de locul I in topuri in ultimii opt ani, iar acum intentionez sa-mi extind orizonturile catre artisti internationali. Oh, si sunt modest!", spune Marius Moga in scurta sa biografie de pe Facebook. Micul Mozart, cum era numit nu demult Moga, a adunat aproape 1.700 de prieteni si are un citat preferat: "Iubirea este raspunsul, indiferent care a fost intrebarea!".

Trupa lui Marius Moga si Andreas Tefas Roncea (Randi) are si ea cateva conturi pe Facebook, dar nici unul la nivelul la care te-ai fi asteptat. Cu texte in engleza si noutati despre spectacole si concerte, nici una dintre identitatile virtuale create trupei Morandi nu a adunat un numar impresionant de fani -cel putin nu cati am fi crezut, iar inconsecventa informatiilor si fotografiilor publicate sugereaza ca toate acestea ar fi, de fapt, creatiile unor fani, si nu ale reprezentantilor trupei.

Vreo 21.000 de fani a adunat si contul lui Edward Maya. Ceva mai multe informatii si o baie de linkuri catre un foarte bun site al artistului, asta este prima impresie pe care ti-o lasa "fata" lui Maya. Sectiunea foto nu face insa decat sa surprinda inca o data pe cei care se intreaba ce o prezenta romanasul in spectacolele prin toata lumea, despre care tot curg vesti. Surpriza se adanceste, dincolo de varsta biologica, fanii descoperind un tanar care invata sa se bucure de glorie pe masura ce invata sa foloseasca lama de ras si pamatuful. Uhh!

Daca ar fi sa-l credem pe Smiley Omul sau contul lui de pe Facebook, artistul, care, spre deosebire de Maya, a invatat nu numai sa se rada, dar si sa-si puna caciula cand e frig afara, este sustinator al cauzei celor care viseaza ca omenirea sa faca primii pasi pe Marte cat mai repede. Doar doi dintre fanii artistului au fost de acord cu el si au acceptat sa se lase recrutati, dar mai mult asa, de dragul lui... Nota Bene: grupul nu a adunat inca nimic din donatii...

Fara indoiala, Inna este detinatoarea recordului absolut in materie de prieteni virtuali. Peste 286.600 de membri ai platformei Facebook sunt fani ai tinerei constantence. Pagina Inna Official este "dotata" cu sute de fotografii, informatiile biografice, dar si cele legate de show-urile sale sunt tinute "la zi", asa ca nu-i nici o mirare cum de fata a luat premiul I cu coronita la proba de Facebook. Marketingul bun vinde artistul, nu?

Alt gen, alt artist, altfel de prieteni. Nu se poate spune nicidecum ca Stefan Banica Jr nu are admiratori. De n-ar fi avut, n-ar fi ajuns in 2009 in situatia de a repeta sapte zile consecutiv traditionalul sau concert de Craciun. Daca n-ar fi existat multi iubitori ai muzicii sale, n-ar fi vandut in ultimii noua ani 130.000 de bilete, practic toate reprezentatiile sale de Craciun fiind sold-out. Si totusi, pe Facebook nu prea se vad admiratorii. Doar 2.360 de prieteni pentru Stefan Banica Official si vreo 4.600 pentru Stefan Banica Jr, cele doua conturi ale artistului.

Citeste si Jurnalul National

Recomandari