Cum se realizeaza machiajul de mireasa

Indiferent de cat de conservatoare sau indraznete suntem, un lucru este cert: in ziua cea mare, machiajul trebuie sa fie foarte rezistent si curat. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, pregatirile incep cu cateva zile inainte.

Iata un program intocmit cu ajutorul make-up artistului Alice Aslan:


- Daca tenul este ingrijit si pregatit din timp pentru cea mai frumoasa zi, nu trebuie sa uiti ochii, care vor fi solicitati din plin (machiaj, emotii, blitz-uri). Iti vei dori sa fie mai stralucitori ca niciodata, si in acest scop exista un mic truc: „aplica lacrimi artificiale, dupa ce te-ai trezit de dimineata", spune Alice Aslan. Cere la farmacie picaturile supranumite „lacrimi artificiale" si pastreaza-le si pentru alte ocazii in care iti simti ochii uscati, iritati, obositi;

- Machiajul trebuie realizat dupa coafat, de aceea trebuie sa avem mare grija la fixativul care ajunge pe fata, ne atrage atentia make-up artistul. „Spalarea si curatarea temeinica a fetei inainte de machiaj este obligatorie, fiind urmata de lotiune tonica, crema de fata, si ser de premachiaj (primer - n.r.)."

„Vom urmari realizarea unor jocuri de lumini si umbre mai intense decat la un machiaj de zi, fara insa a face un machiaj puternic. Evita culorile tari si paietate. Fardul de obraz il vom aplica putin mai sus pe pometi decat de obicei. La final, este bine sa pulverizam pe fata un spray de fixare a machiajului si sa ne asiguram ca vom avea un ruj rezistent pentru ceremonie, si un gloss stralucitor pentru petrecere."

Sfatul specialistului (Alice Aslan, farmacist & make-up artist, consultant in sanatate si frumusete Glamour Salon Expert Dorobanti)

„Indiferent cine iti realizeaza machiajul, retine ca pentru o mireasa este recomandata realizarea unui machiaj cald, proaspat, romantic, feminin, cu texturi sidefate (dar nu paietate!)."

Citeste si Revista Felicia!
Foto: wedding-beauty.com

Ultimele știri