Inainte sa te apuci, tine seama de un amanunt important: pentru a obtine culori cat mai frumoase cumpara oua cu coaja alba si curata-le bine de orice urma de murdarie sau grasime. Si acum sa vedem vopsitul:
1. Cu coji de ceapa rosie
Mai intai cojile de ceapa rosie se lasa la inmuiat, intr-o oala incapatoare, circa 12 ore inainte de a le folosi (preferabil sa le lasi peste noapte). Se fierb ouale de Pasti impreuna cu cojile de ceapa, o sfecla rosie taiata felii si o lingura de otet, timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au fiert, lasa ouale in apa pana ajung la nuanta dorita. Foloseste 5-6 cepe mari la circa 15 oua.
2. Cu sfecla rosie
Pentru un rosu mai intes, fierbe ouale doar in sfecla rosie taiata fin timp de 15 minute, dupa care lasa-le in oala pana ajung la culoarea dorita.
3. Cu afine
Se fierb afinele odata cu ouale timp de 15 minute, dupa care se lasa in apa pana cand ajung la culoarea preferata. Nu uita de lingura de otet din apa.
Poti sa faci si diverse modele pe oua, utilizand vechiul truc cu frunze (de patrunjel sau orice alte frunze ai la indemana). Fixeaza frunza pe ou cu putin ulei de masline si imbraca oul intr-un ciorap de nylon, astfel incat sa nu se miste din locul pus. Vopseste oul si dupa ce s-a uscat si crezi ca ai ajuns la culoarea dorita, indeparteaza materialul si frunzulita. Poti sa mai faci diverse modele si cu ceara picurata pe ou si pe urma vopsit.
Indiferent ce metoda de vopsit alegi, nu uita sa ungi ouale cu putin ulei pentru a le da stralucire si a-si mentine culoarea.
Citeste si Good Food Romania!
Foto: yourli.com
VIDEO! Reteta: Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin... Promisiuni pe care le vor incalca viitoarele mamici (I)...