Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Da muzica mai incet, ca sa nu ai probleme cu auzul!

O fi rau sa stai cu castile pe urechi toata ziua? iPod-ul e unul dintre produsele cu vanzari-record in ultimii ani, telefoanele mobile au playere de muzica tot mai avansate. Toata aceasta explozie de sunet se revarsa direct in urechile tale.

iPod-ul este unul dintre produsele cu vanzari-record in ultimii ani, iar Romania nu face nici ea exceptie. Telefoanele mobile au devenit produse hibride, care pot stoca si sute de mp3-uri.

Toate aceste sunete ajung direct in urechile tale, prin intermediul castilor. Cu cat mai mici, cu atat mai practice. Insa, nu toata lumea e fericita: multi se vaita de jena auriculara, de scadere a auzului si tiuituri in urechi.

Cea mai mare problema provine insa de la volumul cu care asculti muzica. Un volum mare, evident ca va duce la o oboseala ccentuata a nervului auditiv si la fel de nociv e ascultatul incontinuu, fara pauze.

Mai mult: cazurile de hipoacuzie se inmultesc si apar din ce in ce mai frecvent si la categorii de varsta mai avansate: 40-45 de ani.

Deocamdata nu exista studii clinice care sa demonstreze ca muzica ascultata la casti ar dauna, dar asta nu insemana ca ti-ar strica putina prudenta.

Aculta muzica la volum mai mic si fa pauza dupa 30-45 de minute. Si inca ceva! Castile sunt obiecte de uz personal, nu se imprumuta!

Sursa foto: 123rf.com

Recomandari