Căutare Live

De ce NU este bine să faci asta! Ce se întâmplă cu bebelușii care dorm în pat cu mămicile lor până la vârsta de trei ani

Copiii ar trebui să doarmă împreună cu mama lor până când împlinesc vârsta de cel puţin trei ani, conform sfaturilor unui medic pediatru, notează Agerpres.

Copiii ar trebui să doarmă împreună cu mama lor până când împlinesc vârsta de cel puţin trei ani, conform sfaturilor unui medic pediatru, notează Agerpres.

Dr. Nils Bergman din cadrul Universităţii Cape Town din Africa de Sud, a declarat că bebeluşii ar trebui să doarmă pe pieptul mamei lor în primele săptămâni de la naştere. Apoi, ei ar fi bine să fie lăsaţi în patul mamei lor până la vârsta de cel puţin trei ani, arată Daily Mail.

Medicul a argumentat că împărţirea patului cu mama lor va contribui la sudarea legăturii dintre cei doi şi va îmbunătăţi comportamentul copiilor pe măsură ce cresc. Astfel, specialiștii recomandă părinților să țină seama de acest aspect, pentru o bună creștere a celor mici.

Sfatul său se bazează pe un studiu în care au fost monitorizaţi 16 copii. Potrivit concluziilor cercetării, bebeluşii care au dormit singuri în pătuţuri pentru copii au fost mai supuşi stresului.

De asemenea, s-a constatat un risc crescut de întrerupere a somnului în cazul copiilor care au dormit singuri. Sfaturile dr. Bergman contrazic părerile multor experţi care şi-au exprimat îngrijorarea că bebeluşii care dorm în acelaşi pat cu părinţii lor au un risc mai mare de apariţie a sindromului morţii subite.

''Când bebeluşii se sufocă şi mor în timpul somnului, de vină nu este prezenţa mamei lor'', a spus el. Acest lucru ''se petrece din cauza altor lucruri: fum toxic, ţigări, alcool, perne mari şi jucării periculoase'', a adăugat Bergman.

Trei metode prin care poți să îți înnebunești iubitul de Valetine’s Day – “Planificați-vă nopți speciale pentru sex”... Ce trebuie să mănânce copilul tău, înainte să împlinească un an - VIDEO...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri