Antena Căutare

Depresia Facebook la copii - un fenomen tot mai intalnit

Fetitele noastre, adica generatia urmatoare de femei, traiesc in prea mare tensiune si sunt bombardate de o tona de informatii care mai de care mai bulversante in toate domeniile vietii lor. Fetitele de astazi sunt confruntate parca mai mult ca oricand cu provocari inca de la varsta prea frageda. Ele sunt viitoarele adolescente, femei si mame, iubite si sotii, iar echilibrul generatiilor urmatoare depinde foarte mult de cum cresc aceste fete si ce inteleg ele din viata aceasta.

Ba traiesc intr-un mediu competitiv dur, in care inca de la gradinita copiii din jur ridica provocari si confruntari bazate pe statutul social al parintilor lor („tu esti bogata?", „mami, eu de ce nu am telefon mobil touchscreen si celelalte 3 prietene ale mele au deja?", „noi de ce nu avem bani sa plecam la mare ca Adina, prietena mea?", etc); ba afla despre sex cu mult mai devreme decat auziseram noi, mamele lor, cand eram mici, apoi vin cu intrebari incuietoare de la varste fragede, iar tu, ca parinte, trebuie sa fii atent ce vorbesti cu ele ca sa nu le induci idei gresite care sa le urmareasca toata viata.

Directorii scolilor se plang de faptul ca parintii nu discuta suficient cu copiii lor acasa, iar scoala nu are cum suplini rolul parintilor, iar profesorii se feresc sa faca educatie in general si educatie sexuala in particular copiilor din clasele 1-4, avand si multe alte lucruri de facut. Cat despre presiunea televiziunii sau a internetului, aceasta este asa de mare incat asistam deja la fenomenul „depresiei Facebook" in randul copiilor si adolescentilor, conform unui raport proaspat emis pe 28 martie de catre Asociatia Americana de Pediatrie.

Astfel, 70% dintre copiii si tinerii din ziua de astazi care au net in casa, folosesc retelele de socializare pentru a-si construi si mentine relatiile de prietenie. Iar asta este valabil de la varste foarte fragede, mai ales ca cei mici cresc cu modelul parintilor lor, care una-doua sunt pe Facebook seara, cu copilul alaturi sau in preajma. Desi intentia copiilor cand isi creeaza propriul cont este una frumoasa, ba chiar naiva, de a mai vorbi cu prietenii lor si in mediul online, ei se trezesc total nepregatiti in fata unui mediu agresiv in care sunt hartuiti, intalnesc provocari sexuale dubioase sau sunt pusi in situatia de a interactiona cu straini. Si ca sa aiba acces la un cont pe Facebook (unde nu iti e permis daca ai sub 13 ani) multi copii mint cu privire la varsta lor reala.

Specialistii sunt ingrijorati de efectul anxios-depresiv constatat in randul copiilor trecuti de 7 ani din acest motiv. Ei sustin ferm ca acestia nu sunt pregatiti pentru acest tip de socializare online si insista asupra faptului ca parintii trebuie sa aiba un rol activ in cum isi invata copii sa foloseasca telefonia mobila si internetul, inca de la varsta prescolara. Nu este o solutie nici sa decuplezi copilul de la instrumentele de comunicare specifice generatiei sale si zilelor noastre, dar care pun totusi prea multa presiune asupra unor suflete crude si neformate suficient pentru viata.

Fetitele din ziua de astazi par a-si cauta identitatea, valorile, feminitatea mai devreme si mai acut decat se intampla in generatiile anterioare, tocmai din pricina confuziei create de prea multe informatii si presiuni sociale.

In preocuparea de a ajuta si inspira mai mult ca oricand fetitele in formare, femei celebre si-au reunit gratia din suflete, minti si cuvinte pentru a lansa spre lume sfaturile, indemnurile si incurajarile lor tuturor fetitelor din lume, prin cartea scrisa de Marianne Schnall, „A indrazni sa fii tu insati", conform beliefnet.com.

Citeste si Sfatul Parintilor!

FOTO: isafesoft.com

Hepatita mainilor murdare nu distruge ficatul... VIDEO! Lectie de viata de la un tanar din Mexic...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x