Căutare Live

Depresia la adolescenti, detectabila prin analize de sange

Cercetatorii americani au descoperit ca depresia poata fi identificata in randul adolescentilor prin intermediul unor analize de sange, informeaza ABC News.

In prezent, diagnosticarea depresiei depinde complet de disponibilitatea pacientului de a raporta simptomele si de abilitatea unui medic de a le interpreta.

In cazul adolescentilor este si mai greu sa diagnostichezi corect depresia din cauza instabilitatii emotionale specifice varstei.

Oamenii de stiinta de la o universitate din Chicago au realizat un studiu pe soareci cu o predispozitie genetica si de mediu pentru depresie. Astfel, au descoperit in sange anumiti indicatori ai depresiei si au dezvoltat analiza.

Aceasta a fost testata pe 28 de adolescenti americani, dintre care jumatate fusesera diagnosticati cu depresie. In cazul acestora s-au observat in sange aceeasi indicatori ca si la soareci. Acesti indicatori nu au fost prezenti si in sangele tinerilor sanatosi.

Foto: hepta.ro

EURO 2012: Azi, Portugalia - Spania, 21.45. Lusitanii joaca in sistem 90-60-90... 4 lucruri necesare intr-o casa noua...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri