PENTRU BEZELE
albusul de la 2 oua mari
½ lingurita zeama de lamaie
50g de zahar tos
50g de zahar pudra
25g alune de padure, maruntite
in robotul de bucatarie
PENTRU CREMA PRALINATA
50g de zahar tos
50g alune de padure
75ml de frisca lichida
PENTRU SOSUL DE CIOCOLATA
25g de zahar tos
25g pudra de cacao, plus extra pentru servit
25g de ciocolata neagra, maruntita
zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 120° C/gaz 1. Pentru bezele, se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie, apoi cu zaharul tos, pana se face o spuma tare. Se incorporeaza incet de tot zaharul pudra si alunele rasnite. Se acopera o tava cu hartie de copt si se pun cu lingura discuri de bezea de 7cm in diametru. Se lasa la cuptor 1½-2h pana sunt crocante la exterior si moi in mijloc. Se lasa la racit. Vei avea nevoie de trei bezele de persoana. Restul de bezele se pot pastra intr-o cutie ermetica, aproximativ o saptamana.
2. Pentru crema cu alune de padure, se incalzeste zaharul intr-o cratita cu fund dublu la foc mediu, pana cand se topeste si capata o culoare de caramel. Cu mare grija se trec alunele prin cratita, sa se inveleasca in caramel si sa se rumeneasca - aproximativ 2 minute (atentie, zaharul este fierbinte). Se rastoarna krantz-ul astfel obtinut intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se lasa la racit.
3. Pentru sosul de ciocolata se aduc la punctul de fierbere 75ml apa cu zaharul si pudra de cacao. Se toarna peste ciocolata neagra, amestecand pana la omogenizare.
4. Pentru servit, se bate frisca pana cand se tine cat de cat. Se taie krantz-ul marunt sau se marunteste in robotul de bucatarie. Apoi se amesteca cu frisca batuta, pastrand putin krantz deoparte. Se pune cate o bezea pe fiecare farfurie si se toarna deasupra putina crema pralinata. Se asaza deasupra un disc de bezea, apoi crema si dupa aceea se adauga ultimul disc de bezea. Se pudreaza cu praf de cacao si zahar pudra si se presara cu bucatelele de krantz maruntit. Se decoreaza farfuria cu sos de ciocolata.
Citeste si Good Food!