- 100g faina cu agent de crestere
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 50g de zahar brun fin
- 100ml de lapte degresat
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns tava
Pentru sosul de ciocolata:
- 300g crema de vanilie
- 25g de ciocolata neagra, taiata bucatele
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 170º C/gaz5. Se ung cu ulei sase forme dintr-o tava de muffins. Se cerne cacaua intr-un bol mare, apoi se adauga restul ingredientelor uscate. Se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc.
2. Se bat laptele, oul si uleiul, apoi se toarna in amestecul de faina si se mixeaza repede, ca sa se formeze un aluat. Se pune cu lingura in forma de muffins, apoi se da tava la cuptor timp de 15 minute sau pana cand muffins au crescut si sunt tari la atingere.
3. Se incalzeste crema de vanilie la microunde sau intr-o tigaie, apoi se adauga ciocolata si se amesteca pana cand s-a topit. Se pun muffins pe farfurii si se toarna peste ele sosul de ciocolata.
Citeste si alte retete si articole interesante pe Good Food!