Cu cat folosesti o ciocolata de mai buna calitate, cu atat si rezultatele sunt mai delicioase.
Ingrediente:
- 6 linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava;
- 160 grame ciocolata semi-dulce, taiata bucatele;
- ¼ cana cacao neindulcita;
- ¾ cana faina;
- ¼ lingurita praf de copt;
- ¼ lingurita de sare;
- o cana de zahar;
- doua oua mari;
- doua lingurite extract pur de vanilie.
Preparare:
1. Incalzeste cuptorul. Pregateste o tava de 52 cm patrati si pune pe fundul ei o foaie pentru copt. Foloseste putin unt pentru a unge marginile hartiei si a le prinde de tava.
2. Pune apoi unt, ciocolata si cacao intr-un bol mediu si tine-l deasupra unei oale in care clocoteste apa. Amesteca usor pana cand untul si ciocolata s-au topit. Lasa la racit.
3. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol separat si da-l deoparte.
4. Pune ouale, zaharul si vanilia in bolul unui mixer electric si amesteca bine la viteza medie, cam 4 minute. Adauga amestecul de ciocolata si omogenizeaza. Adauga si amestecul cu faina, avand grija sa se incorporeze bine.
5. Toarna apoi aluatul in tava pregatita si foloseste o paleta pentru a-l netezi. Da ka cuptor cam 35 de minute, la foc mediu. Verifica insa si cu ajutorul unei scobitori daca este gata. Dupa ce opresti, lasa sa se raceasca in tava cam 15 minute. Apoi taie cubulete de brownies. Se pot servi cu sos de ciocolata, caramel, frisca sau inghetata, dar sunt la fel de delicioase si simple. Pofta buna!
Foto: beelittlefood.com
Tehnici de agatat fete pe Facebook... Vezi ingredientele minune contra celulitei!...