250g margarina, plus extra pentru uns
140g ciocolata alba, bucatele
250ml lapte
o lingurita esenta de vanilie
250g faina
¼ lingurita bicarbonat de sodiu
300g zahar tos
2 oua mari, batute usor
PENTRU GLAZURA
o cutie de 300g crema de branza Philadelphia
85g margarina moale
100g zahar pudra, cernut
50g alune de padure, taiate marunt
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun intr-o cratita margarina, ciocolata alba si esenta de vanilie si se incalzesc, amestecand usor pana se topesc.
2. Se amesteca intr-un bol mare faina, bicarbonatul, zaharul si un strop de sare, apoi se adauga ingredientele topite si ouale, continuand sa se amestece pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o cratita si se lasa la copt aprox. o ora, sau pana capata o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se incearca iese curata.
3. Se lasa la racorit in forma. Odata racita, prajitura poate fi infasurata in folie alimentara si congelata pana la o luna.
4. Pentru glazura, se amesteca crema de branza Philadelphia, margarina si zaharul pana se omogenizeaza. Se incorporeaza majoritatea alunelor, iar restul se presara pe prajitura.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
10 metode prin care sa agati o femeie... Desert: Prajitura cu ciocolata alba si glazura...