Căutare Live

Despre frica si anxietate la parinti

Parintii, mai ales cei aflati la primul copil, sunt foarte predispusi la anxietate. De la impresia ca micutul doarme prea mult sau nu mananca destul, pana la afectiuni inexistente, orice lucru marunt este exagerat. De obicei, aceasta frica nefondata dispare repede, insa uneori, se poate transforma intr-o adevarata obsesie.

De obicei, parintii se gandesc daca micutul lor:

-are destui prieteni

-are probleme de ordin psihic

-este destul de bine dezvoltat

-are note bune

-mananca prea mult sau prea putin

-este expus la substante daunatoare


Practic, orice situatie poate deveni prilej de teama


Mai mult, daca pe langa aceste probleme intervin si aspecte de natura financiara, anxietatea poate atinge cote alarmante, poate chiar periculoase pentru sanatatea familiei.

Specialisii sustin ca multi parinti se confrunta cu aceste probleme, iar cea mai buna metoda pentru depasirea momentului o reprezinta comunicarea. "A presupune", sau a fi de parere, nu inseamna "a sti" cu exactitate.

Rezolvarea poate veni tot din interiorul familiei. Incercati sa imbunatatiti dialogul cu partenerul, deoarece va poate ajuta foarte mult. De asemenea, luati legatura cu alti parinti, ei va pot impartasi din propria lor experienta si va pot da sfaturi utile. Daca aveti impresia ca problemele se agraveaza, iar teama nefondata nu dispare, apelati la ajutor profesionist. Multe familii au un consilier specializat pe aceste probleme.

Nu exista o formula magica pentru cresterea unui copil. Exista doar grija, multa munca si iubire.


sursa: pediatrics.about.com

foto: Hepta.ro

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... Fa-ti propria gradina in miniatura!...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri