Dragostea dupa certificatul de casatorie

Cand se decid sa faca pasul cel mare, majoritatea cuplurilor spera sa fie pentru totdeauna si mai ales sa pastreze relatia ca la inceput. Insa realitatea ii contrazice si le arata ca un act, desi este doar o bucata de hartie, le poate schimba destul de mult perceptia asupra relatiei de cuplu.

Latura pozitiva

Cei doi si-au declarat iubirea in fata lumii intregi, s-au luat in mod oficial si se simt mult mai siguri pe relatia lor. Atunci cand intervin probleme si greutati, sunt foarte motivati sa lupte pentru familia pe care si-au dorit-o atat de mult.

Daca o relatie neoficializata le poate crea celor doi parteneri senzatia ca o pot parasi oricand lucrurile nu merg asa cum s-ar astepta, cei care sunt casatoriti au tendinta de a nu se da batuti atat de usor si de a reusi sa depaseasca micile crize cu mai multa intelepciune. Nu se mai pune problema cautarii unui alt partener mai bun, pentru ca ei stiu ca deja s-au gasit. Ce este mai important e modul in care isi pot imbunatati relatia, planurile de viitor, aducerea pe lume al unui copil si construirea unei vieti solide impreuna.

Mai ales pentru persoanele religioase, juramintele facute in fata lui Dumnezeu sunt foarte valoroase si au puterea de a-i apropia si mai mult pe cei doi, de-ai face sa se simta cu adevarat norocosi in relatia in care se afla, pentru ca ea a fost binecuvantata.

Latura negativa

La polul opus se gasesc cei care simt ca au tras lozul cel mare si de-acum totul este sigur pentru ei. Nu isi mai dau interesul in ceea ce priveste relatia si nevoile partenerului pentru ca gata, l-a prins, este al lui sau al ei si asa va ramane. Alte persoane abia dupa casatorie incep sa isi arate adevarata fata, devenind mult mai posesivi, gelosi, chiar agresivi.

Desi in teorie oamenii se casatoresc pentru ca se iubesc si isi doresc sa petreaca tot restul vietii lor alaturi de sufletul pereche, in realitate exista mai multi factori ce ii imping spre casatorie: singuratatea si teama de a nu gasi pe altcineva, varsta si presiunea sociala, obisnuinta, convingerea ca asa trebuie. In astfel de conditii, nu este greu de ghicit cum poate evolua relatia.

O alta problema o reprezinta asteptarile prea mari de la ideea de casatorie. Actul nu ii va face pe parteneri neaparat mai fericiti, iar daca exista probleme in cuplu, nunta nu le va rezolva. Lucrurile care nu functioneaza inainte de oficializarea relatiei nu se vor rezolva de la sine. Mai importante decat actul in sine sunt sentimentele celor implicati si cat de dispusi sunt sa faca tot posibilul ca relatia sa mearga bine, oficial sau nu.

Foto: savemymarriagetodayreviewss.com

Ultimele știri