Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

E mare sărbătoare mâine! La mulți ani celor ce poartă acest nume de sfânt!

În calendarul ortodox din 21 iunie este sarbatoare. Biserica Ortodoxa Romană il prăznuiește pe Sfantului Mucenic Iulian din Cilicia. Este zi de post, cu dezlegare la ulei și vin. La mulți ani Iulian, La mulți ani, Iulia, La mulți ani celor ce-i poartă numele de sfânt! 

În calendarul ortodox din 21 iunie este sărbătoare. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântului Mucenic Iulian din Cilicia. Este zi de post, cu dezlegare la ulei și vin. La mulți ani Iulian, La mulți ani, Iulia, La mulți ani celor ce-i poartă numele de sfânt!

Sfântul Mucenic Iulian s-a născut într-o familie de nobili. A trăit în Tarsul Ciliciei în vremea lui Dioclețian. Sfântul Mucenic Iulian când a primit moartea muceniceasca era în vârstă de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an încercând să-l facă să se lepede de credința în Hristos. Aceștia au arestat-o pe mamă lui Iulian, silind-o să-și convingă fiul să se lepede de Hristos, dar ea l-a sfătuit să meargă la moarte cu mulțumire, cu nădejde și cu bucurie. Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu șerpi veninoși, pe care l-au aruncat în mare.

Sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mâl, iar credincioșii le-au găsit și le-au îngropat cu cinste la Alexandria, în anul 290. Moaștele au fost mutate după un timp în Antiohia.

Calendar ortodox 21 iunie. La mulți ani, Iulian, Iuliana, Iulia. Semnificație nume

Prenumele Iulian și Iulia, frecvente în onomastică noastră contemporană, reproduc pe cale cultă vechile nume gentilice române Iuling și Iulla. Iulus este o creație pe bază mai vechiului Iulius.

În explicarea acestui nume specialiștii pornesc de la formă mai veche Iuilius, care ar avea la bază un cuvînt neatestat "iouilios", înrudit cu laț. "Iovis", numele divinității supreme. În latină clasică, "Iovis", de la o formă indo-europeană "dieu", care denumea lumina cerului, este înlocuit la nominativ cu formă "Iupiter", un compus cu elementul secundar pater, "tata" ("dieu-pater" înseamnă "Dumnezeu tatăl").

Energic și viril, curajos și luptător, Iulian visează să dea ordine și să conducă. Agitat, Iulian devine agresiv în momentul în care nu reușește să stăpânească o anumită situație. Rapid, adesea grăbit, este impulsiv și iritabil. Crizele sale de furie sunt frecvențe, violențe uneori. Principalul sau obiectiv este obținerea puterii. De aceea, Iulian nu prea suportă autoritatea celorlalți. Este încăpățânat și îi este greu să recunoască că a greșit. Activ, Iulian este capabil să sesizeze toate oportunitățile pe care i le oferă viață.

Are simțul afacerilor și este o persoană cu picioarele pe pământ. Strict, autoritar, direct și cinstit, Iulian detestă minciună și flateria. Pasional, nu știe să își disimuleze adevăratele sentimente. Copil, Iulian le va da bătăi de cap părinților datorită spiritului sau de contradicție. Părinții trebuie să se impună prin fermitate, să fie corecți și coerenți cu el. Iulian este un copil afectuos și generos. Părinții trebuie să îl implice în activități sportive, colective de preferința, cu ajutorul cărora Iulian să își consume energia debordantă

Șarmanta, sensibilă, energică și senzuală, așa apare Iuliana în ochii persoanelor din anturaj. Iuliana este o femeie sociabila și extrovertita care știe să se facă plăcută, o femeie în jurul căreia domnește armonia. Curioasă, vorbăreață și adaptabilă, Iuliana este o persoană veselă și mereu bine dispusă. Este optimistă, nu le lasă descurajată cu una cu două, nu are obiceiul să dramatizeze în momentul în care întâmpina o problemă. Este echilibrată și detestă conflictele.

surse: creștinortodox.ro, semnificația-numelui.net, copilul.ro,