Egalitatea intre barbati si femei, cu adevarat reala?

In anul de gratie 2010 societatea moderna a ajuns sa puna semnul de egalitate intre barbati si femei. Insa......e cu adevarat real acest lucru?

Egalitatea, doar atunci vrea ea

Au fost femeile nedreptatite in trecut? Au fost. E societatea moderna ceva mai corecta pentru femei? Este. E societatea asa-zis civilizata o lume egala pentru femeie si barbat? Este. Si atunci de ce inca sunt multe femei care asteapta ca barbatul sa faca mai multi pasi in acoperirea cheltuielilor materiale, de la simpla masa in oras pana la platile facturilor? Probabil, explica antropologii, din dorinta femeilor de a nu da drumul complet la vechea viata, cea in care depindeau mai mult de barbati.

Testeaz-o cu plata "olandeza"

Daca intalnesti o femeie, sunteti la inceput de relatie si vrei sa vezi cat de feminista sau nu e, sau cat de mult crede in teoria egalitatii dintre barbati sau femei, testeaz-o la restaurant. Propune-i inca de la inceput sa platiti masa in stil olandez: adica fiecare pentru ce a comandat, plus impartirea bacsisului.

De cate ori n-am auzit expresia "crezi ca o sa ma culc cu tine doar ca m-ai scos in oras"? De multe ori. Si ca sa o evitam, propune-i plata olandeza: daca accepta firesc, fara a clipi din ochi, atunci femeia ta crede cu adevarat in egalitate. Daca insa se fastaceste si pare ca nu e confortabila, e clar: are asteptari ca tu sa fii cel care plateste.

Concluzie: daca o femeie vrea egalitate, atunci trebuie sa se si comporte in ceea ce face zi de zi ca si cum simte cu adevarat acest lucru. Spune-i asa: vrei sa fii la egalitate cu un barbat? Atunci poate ai observat ca pantalonii mei au mereu buzunare. Si in buzunare un portofel. Si in portofel sunt bani. Daca vrei sa fii egala cu mine, atunci e bine sa ai banii tai. Simplu.

foto: glamour.com

Ultimele știri