Căutare Live

Enescu, Newton, Eliade, Homer - la un click distanta de tineri

Tinerii care vor sa se documenteze si sa citeasca marile opere ale limbii romane, pot face acest lucru doar accesand noua biblioteca virtuala, pusa la dispozitie de Biblioteca Academiei Romane.

Biblioteca Academiei Romane a lansat astazi, in parteneriat cu UPC Romania, biblioteca virtuala "Personalitati care au schimbat lumea". Astfel, unele dintre cele mai importante opere apartinand Bibliotecii Academiei Romane au fost scanate si sunt acum disponibile pentru publicul larg, pe suport digital. Cele aproximativ 40 de lucrari pot fi "rasfoite" la adresa www.biblacad.ro, sectiunea "Biblioteci virtuale".

Opere marcante semnate de Victor Babes, George Enescu, Mircea Eliade, Homer, Dante Alighieri sau Napoleon Bonaparte, atat in limba de origine, cat si traduse in limba romana, sunt acum disponibile pentru descarcare in mod gratuit. Bibilioteca virtuala se va imbogati gradual, urmand ca si alte lucrari din domeniile stiintei, muzicii si artei vizuale sa fie digitalizate pana la sfarsitul proiectului.

Proiectul a demarat in octombrie 2010, cand UPC Romania a organizat, in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane, evenimentul caritabil Gala "Personalitati care au schimbat lumea".

Zece opere de arta remarcabile, apartinand unora dintre cele mai mari personalitati ale culturii mondiale (cum ar fi "Istoria Imperiului otoman" de Dimitrie Cantemir - 1876, "Albumul Vlaicu", o editie rara din 1920, care contine 23 de fotografii si 5 facsimile integrate in text sau "L'homme qui rit" de Victor Hugo, editia originala din 1869) au fost licitate in cadrul galei, fondurile stranse fiind donate Bibliotecii Academiei Romane si utilizate pentru digitalizarea operelor valoroase ale institutiei.

Urmatorul pas a fost inceperea procesului de digitalizare a lucrarilor, care a facut posibila lansarea primei bilioteci virtuale a Academiei Romane.

Citeste si Jurnalul!

FOTO: Jurnalul National

Un copil de 12 ani cu IQ mai mare decat Einstein vrea sa "dezvolte" teoria relativitatii... VIDEO! Reteta: rulou din piept de pui cu garnitura de varza cu stafide...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri