Astfel, sotii isi pot darui unul altuia un catel, o pisica sau un acvariu cu pesti daca stiu sigur ca un astfel de cadou ar fi pe plac persoanei iubite. La fel, parintii pot alege Craciunul ca fiind momentul ideal pentru a le cumpara celor mici animalul de casa mult dorit.
Intr-o familie, membrii se cunosc foarte bine intre ei, atat ca si personalitate, cat si ca program de lucru, gradul de responsabilitate, dispozitia de a avea grija de un animal si stiu bine daca in casa lor este loc pentru inca un membru, sau e doar o dorinta care va ramane la nivel de idee.
Astfel, adultii nu vor cumpara un catel copiilor daca acestia uitau sa ii dea mancare hamsterului cu zilele, iar soarta lui a fost intr-un final destul de tragica. Poate copiii sunt inca prea mici sau nu au fost invatati cu ce inseamna o astfel de responsabilitate, de aceea o astfel de decizie nu trebuie luata la intamplare.
Mai mult, daca este vorba de un prieten sau o ruda, cel mai bine este sa evitati sa faceti astfel de cadouri. In momentul in care cineva isi alege singur un animal de casa, o face nu neaparat urmand anumite principii logice, ci pentru ca din cutia cu zece iepurasi de exemplu, unul i se pare a fi cel mai simpatic.
Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii incearca sa isi aleaga un animal cu personalitatea caruia sa se potriveasca si simt instictiv ce alegere ar fi mai potrivita pentru ei. Iar in cazul in care nu sunt pe deplin multumiti de alegere, stiu clar ca ei au fost cei care au decis si isi asuma acest lucru.
Insa atunci cand animalul este un cadou primit de la altcineva, s-a observat o tendinta mai ridicata de a se descotorosi de animal pe principiul ca era nesuferit sau ca nu era pur si simplu ce isi dorea. Numarul animalelor abandonate sau care trec de la un stapan la altul este destul de ridicat si unul dintre motive este si acela ca stapanii nu se simt suficient de responsabili pentru soarta lor.
Foto: cutewithchris.com
Tendintele 2011 in manichiura, de la MAC... VIDEO! Reteta: Muslitos cu salata de surimi...