Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Esti cetatean european, ai drepturi! Tot ce trebuie sa stii despre cumparaturile online!

Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS), a venit la Neatza cu sfaturi utile pentru a evita surprizele neplacute la cumparaturile de pe internet.

Anul trecut, in noiembrie, UE a decretat ca prima piata unica europeana sa fie zona de online, asta pentru ca este mult mai simplu, usor si ieftin. Insa, cu toate aceste calitati, exista si foarte multe riscuri, mai ales pentru cetatenii romani care nu sunt foarte familiarizati cu aceasta zona de online.

Iata ce trebuie sa stiti despre cumparaturile online:

1. Sa va asigurati, ca in orice magazin de altel, ca firma respectiva are date de contact, date de identificare fiscala si alte detalii aferente. Puteti sa sunati la numarul afisat, pentru a fi siguri daca este in functiune.

2. Dupa ce alegeti produsele dorite, dati un print screen imaginilor cu factura si pastrati-le in calculator.

3. Cand vedeti pe internet reclame la anumite produse, mai ales din domeniile bancar si turistic, care, ulterior, nu mai sunt disponibile in magazin, aflati ca puteti face reclamatie. Asta inseamna sa iei atitudine!

4. Cand primiti comanda acasa, asigurati-va ca aveti si un bon fiscal. Acesta poate reprezenta dovada in cazul unei reclamatii.

5. Daca nu sunteti multumit de comanda, in calitate de cetatean european aveti dreptul sa returnati produsul respectiv, in termen de 15 zile, si sa va primiti banii inapoi, fara nici un cost suplimentar.

Aflati mai multe din VIDEO de mai sus!

Foto: online.wsj.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro