Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Experiente care iti imbunatatesc relatia de cuplu

Intr-o relatie de cuplu, conteaza in primul rand ca intre ei sa existe iubire si sprijin reciproc, sa aiba principii de viata comune si acelasi mod de a vedea viitorul, insa ceea ce ii uneste cu adevarat pe cei doi parteneri sunt experientele pe care le au impreuna, incepand cu cele mai mici, pana la unele care le schimba viata iremediabil.

Timpul petrect impreuna este astfel vital pentru crearea unei adevarate intimitati in care cei doi se simt suficient de confortabil incat sa fie ei insisi. O astfel de siguranta presupune activitati simple, firesti, cum ar fi sa gateasca, sa urmareasca aceleasi filme sau show-uri tv, sa bea cafeaua dimineata sau seara un ceai povestind ce au facut peste zi.

In general fugim de ideea de rutina considerand-o inamicul pasiunii. Insa intr-o relatie de durata se creeaza acel confort mental care ne face bine. Cei care sunt casatoriti si sunt fericiti alaturi de partenerul de viata au un tonus mai bun, sunt mai lipsiti de stres si duc o viata mai echilibrata.

Odata ce ajungem sa fim intr-o relatie de iubire care ne satisface, ne implineste, suntem mai linistiti si ne putem concentra asupra altor lucruri, fiind mai eficienti. Dispar multe temeri si se creeaza o anumita stabilitate. Si aceasta nu are de-a face cu acea rutina de care suntem speriati, ci partea ei buna, care ne da sentimentul ca stim ce avem, ca exista in viata noastra un loc sigur, in care sa ne simtim protejati.

Aceste ritualuri zilnice, obiceiuri pe care le dezvoltam alaturi de cineva sunt astfel importante pentru ca se creeaza ca un fel de dans in sincron in care ambii se relaxeaza, nu mai exista stresul din exterior.

La aceste activitati se adauga cele care rup din rutina, cum ar fi un curs de dans, de gatit, iesirile in oras, intalnirile cu prietenii, petrecerile, spectacolele de teatru. Cu cat un cuplu se implica impreuna in cat mai multe activitati diferite, cu atat ei devin o echipa, sunt mai uniti.

Iar ceea ce ii leaga pentru totdeauna, experienta care ii schimba si ii transforma este aducerea pe lume a unui copil. In momentul in care doi devin trei si implicit o adevarata familie, legatura dintre cei doi parteneri este stabilita pe viata. Indiferent de ce vor face de acum inainte, ei sunt parinti si asa vor fi atata timp cat va fi cine sa le spuna mama si tata.

Foto: findgirlsinmyarea.com

Recomandari