Căutare Live

Femeile folosesc zilnic 515 substante chimice pentru imagine

Potrivit unui studiu realizat de o companie care produce deodorante naturale, femeile folosesc zilnic produse cosmetice pentru fata, corp si par care contin 515 substante chimice potential daunatoare.

Conform studiului, cele mai utilizate produse cosmetice sunt de fapt cocteiluri de substante care pot dauna sanatatii si, in unele cazuri, in loc sa aiba efecte de intinerire, imbatranesc tenul.

Rutina zilnica a unei femei presupune creme si machiaj. Multe dintre aceste chimicale se regasesc si in produsele de curatenie si pot reprezenta cauza unor probleme de sanatate, cum ar fi alergiile, bolile de piele, dereglari hormonale, infertilitate sau chiar cancerul.

Parabenii - au ca scop conservarea cosmeticelor, deci sunt cei mai folositi conservanti la nivel mondial si se regasesc in sampoane, geluri de par, gelurile epilatoare si lotiunile de corp.

Folosirea lor devine din ce in ce mai controversata, mai multe studii arata o legatura dintre parabeni si probleme de sanatate, printre care se numara cancerul la san sau infertilitatea la barbati.

Metilparabenii se regasesc inclusiv cremele si pastele de dinti. Producatorii de cosmetice au folosit parabeni motivand decizia prin faptul ca acestia nu sunt absorbiti in organism. Insa cercetatorii nu sunt de acord cu acest lucru.

Legile cer ca produsele cosmetice sa fie sigure si fiecare produs trece printr-un proces de verificare riguros. Numarul de ingrediente dintr-un produs nu influenteaza gradul de siguranta al acestuia, sustin reprezentantii companiilor producatoare de cosmetice.

Producatorii de cosmetice sunt obligati sa afiseze ingredientele folosite pentru fiecare produs, dar nu sunt obligati sa informeze despre impuritatile care se regasesc in materiile brute sau care intervin pe parcursul productiei. Orice compus chimic prezent in produsele cosmetice in doza corecta nu poate afecta sanatatea.

Femeile nu au fost niciodata atat de constiente de imaginea si regimurile de infrumusetare, insa s-au schimbat in ultimii ani de la o atitudine simplista, la extensii de par, machiaj, bronz artificial, manichiura.

Multe dintre produsele cosmetice de ultima generatie contin din ce in ce mai multe chimicale, pentru a se obtine rezultate din ce in ce mai bune, ceea ce inseamna ca femeile isi aplica mai multe chimicale decat inainte.

Sursa: www.euforia.tv

Sporturi recomandate pentru 0-6 ani... Cum folosim apa termala in machiaj...
Ultimele știri