Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Fereste-ti tenul de ploaie!

Toamna nu este prietena persoanelor cu pielea sensibila. Din cauza umezelii, tenul acestora devine mohorat, lipsit de stralucire si se irita de fiecare data cand ies afara pe timp de ceata sau ploaie.

Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Clinica MikoMed, spune ca acum este momentul sa ii oferim tenului ingrijirea adecvata.

Ce creme folosim
Persoanele cu ten normal vor incepe sa foloseasca din octombrie o crema mai hidratanta decat vara. Este bine sa renunte la curatarea tenului cu apa si gel spumant si sa revina la utilizarea laptelui demachiant.

Persoanele cu tenul uscat au senzatia ca li se strange fata din cauza vantului si ploii. In cazul acestora, dr Viviana Iordache recomanda cremele cu vitaminele A si E, care sunt liposolubile (uleioase), si cu lanolina.

Aceste substante grase formeaza o pelicula hidrolipidica la suprafata pielii ce previne deshidratarea si aparitia ridurilor. Nici persoanele cu tenul gras nu sunt ferite de neplaceri in anotimpul ploios. Ele acuza inrosirea si umflarea fetei cand stau prea mult timp in frig.

Pentru a limita efectele nedorite, chiar daca au tenul gras, aceste persoane trebuie sa foloseasca zilnic o crema hidratanta adecvata.

Medicul Viviana Iordache le adreseaza femeilor cu ten sensibil urmatoarele recomandari: "Toamna nu este momentul sa schimbam gama de cosmetice daca avem o piele predispusa la reactii inflamatorii, ci sa optam tot pentru cele pe care stim ca tenul le tolereaza. O regula de baza este aplicarea cremei obisnuite de fiecare data cand iesim din casa".

O alta problema care se agraveaza toamna este acneea. Dupa o vara in care soarele ne-a dat impresia ca am scapat de aceasta afectiune, ne putem trezi la inceput de septembrie cu explozii de acnee pustuloasa, cu puncte purulente.

"Este foarte important ca persoanele cu aceste probleme sa se adreseze dermatologului la inceput de toamna, pentru a incepe tratamentul inainte de aparitia eruptiilor acneice", atrage atentia medicul Viviana Iordache.

Tratament
Femeile cu tenul uscat pot incepe in octombrie un tratament cu masti hidratante si fiole care contin vitamine, minerale si antioxidanti. "Un astfel de tratament trebuie sa dureze intre cinci si zece saptamani, in functie de gradul de deshidratare a pielii", precizeaza dr Viviana Iordache.

Citeste jurnalul.ro

Recomandari