Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

FOTO! Cele mai ciudate rase de caini din lume

Fie ca este maidanez sau de rasa, cainele este cel mai bun prieten al omului. Totusi, exista anumite rase extrem de rare, scumpe si ciudate. Unii oameni sunt dispusi sa plateasca oricat pentru a avea ca animal de companie un astfel de caine! Iata 8 dintre cele mai ciudate rase de caini din lume!

1. Puli - este o rasa care are blana asemanatoare cu dreadlocks-urile, ceea ce face ca patrupedul sa arate ca un mop. Nu se cunosc originile acestei rase, insa cercetatorii spun ca romanii aveau astfel de caini acum 6000 de ani. Cainii din rasa Puli sunt utilizati in ferme, fiind foarte buni protectori ai turmelor de oi. Patrupedele sunt extrem de active, inteligente si necesita o atentie deosebita.

2. Xoloitzcuintli - sau Xolo, este o rasa mexicana de caini fara par, des intalnita la popoarele aztece. Cainii din rasa Xolo sunt extrem de loiali si iubitori, dar si foarte galagiosi si activi. Deoarece nu au blana, acestia au nevoie de ingrijire speciala.

3. Peruvian Inca Orchid - este o rasa de caini fara blana, originara din America de Sud. Folclorul peruan spune ca acest caine poate vindeca problemele de stomac. Din nefericire, aceasta rasa este extrem de rara, aproape disparand in perioada cuceririlor spaniole. Ca si cainii Xolo, acestia au nevoie de ingrijire deosebita.

4. Norwegian Lundehund - este o rasa extrem de deosebita. Acesti caini au 6 degete, in loc de 5. De asemenea, patrupedele au articulatiile de la gat si picioare extrem de flexibile si isi pot inchide canalele auditive, pentru a se feri de apa si mizerie. In 1963, in lume mai existau doar 6 astfel de caini. Astazi, rasa numara 1500 de capete.

5. Chinese Crested - este o rasa de caini care si-a facut o reputatie prin faptul ca sunt foarte... urati! Cainii din aceasta rasa nu au par decat pe cap si, deseori, le lipseste o parte din dinti.

6. Carolina - este cea mai veche rasa de caini din America de Nord, fiind descoperita in picturile rupestre. Acesti caini sunt destul de dificil de crescut, avand probleme de comunicare cu stapanii.

7. Catahoula Leopard - este o rasa deosebita, acesti caini fiind cunoscuti pentru abilitatile vanatoresti si pentru ca se catara in copaci dupa prada. Cainii sunt activi, loiali si usor de dresat.

8. Mastifful napolitan - este o rasa de caini de talie mare, ajungand pana la un metru inaltime si 70 de kilograme. Legendele spun ca acesti caini erau folositi in razboi de catre legiunile romane. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, rasa aproape ca a disparut. Crescatorii au reusit, totusi, sa inmulteasca specia. Acesti caini sunt loiali, insa pot deveni extrem de agresivi cu persoanele necunoscute.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: oddee.com

Recomandari