FOTO! Elemente vintage in design-ul interior modern

Un cuvant des intalnit, despre care nu avem chiar o idee clara: unii cred ca vintage inseamna vechi, altii ca inseamna demodat, kitsch, second-hand sau ca este de fapt moda din anii '20

Revenind in epoca noastra, care pare sa-si doreasca recuperarea traditiei vintage, putem sa trasam cateva linii generale ale obiectelor, materialelor, culorilor si aspectului acestui curent.

In primul rand, obiectele vintage par facute manual. Nu sunt neaparat unicate, sunt produse de serie care pastreaza amprenta celor care le-a facut si au, din loc in loc, bine plasate, defecte care le confera autenticitate: vopseaua putin sarita a unui ceainic, desenul putin imperfect al unei veioze sau o tusa mai ingrosata sau inegala pe un pahar.

Desenele sunt fie foarte bogate si pline - cum sunt unele obiecte din ceramica pictata, in special servicii de farfurii, fructiere, ceainice, unde putem gasi motive florale extrem de elaborate si fin executate -, fie foarte simple, chiar naive, cum ar fi o floare multicolora ce pare desenata de mana unui copil, fara multe detalii, dar foarte expresiva.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Foto: www.stylehive.com

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri