FOTO! Englezii au inceput cumparaturile de Craciun

Dupa principiul "fa-ti vara sanie", la Londra s-a dat startul cumparaturilor de Craciun. Magazinele din centrul metropolei sunt pline de decoratiuni pentru brad. Sloganul cu care incearca sa atraga clientii: e mai ieftin sa-ti pregatesti sarbatorile de iarna din timpul verii.

In timp ce soarele de iulie straluceste deasupra Londrei, in magazine parca ar fi decembrie. Rafturile sunt pline cu beteala, globuri si alte decoratiuni pentru Craciun. Iar cadourile parca asteapta sa fie puse sub brad.

Patronii principalelor magazine de lux din capitala Angliei, Harrods si Selfridges, se asteapta la o crestere substantiala a vanzarilor. Clientii nu doar admira, ci si cumpara, pentru ca preturile sunt mai mici decat in sezon. Cei mai interesati sunt strainii care vin din tari unde acum este iarna, ca Africa de Sud.

Conservatorismul britanic si-a facut, in schimb, simtita prezenta. Multi londonezi nu par sa se grabeasca la shopping-ul pentru Craciun, considerand ca farmecul acestei sarbatori tine si de graba cu care se fac cumparaturile in ajun.

In ciuda parerilor mai carcotase, si alte magazine din centrul Londrei vor veni cu oferte pentru sarbatorile de iarna, saptamana viitoare.

Galeria foto de mai jos arata ca se poate sarbatori Craciunul chiar si in mijlocul verii.

foto: dailymail.co.uk, thesun.co.uk

Ultimele știri