Căutare Live

FOTO! Suedia: Traditionala casuta din copac devine hotel invizibil

Arhitectii suedezii au uimit o lume intreaga recent, cand au finalizat proiectul casutei invizibile din copac, cu exterior din oglinzi. Tham&Videgard au inaugurat, o data cu aceasta ultima creatie arhitectonica, primul hotel eco.

Cand zvonul despre aceasta casuta a fost prima data lansat, sute de oameni au crezut ca este o doar o schita digitala, imposibil de pus in practica si o capcana mortala pentru pasari, informeaza yahoo.com.

Dar Tham& Videgard au construit-o ca unitate in cadrul unui hotel in copac, deschis in Suedia, la 65 km departare sud de Cercul Arctic.

Cubul de sticla are 4 metri, se afla in mijlocul padurii si depaseste toate asteptarile. Unul dintre proprietarii hotelului, Ken Lindvall, a spus ca : ""Totul se va reflecta in peretii casutei - copacii, pasarile, norii, soarele, totul. Asa ca ar trebui sa fie aproape invizibil in padure". Cat despre siguranta pasarilor, Lindvall a mentionat ca o folie speciala va fi aplicata oglinzilor, facand casa vizibila zburatoarelor.

Unitatile hoteliere sunt cat se poate de ecologice ; interiorul este construit din lemn recoltat, podelele sunt incalzite electric si au "o toaleta ecologica, de ultima generatie, care functioneaza pe principiul incinerarii".

In plus, pentru a nu "fura" nimic din frumusetea salbatica a locului, proprietarii resortului nu vor oferi safari cu snowmobilul de exemplu, ci plimbari montane.

sursa foto: green.yahoo.com

Justin Bieber pune mana pe rol in serialul TV CSI... VIDEO! Distreaza-te in fiecare zi in Parcul Copilului !...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri