Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Parker

FOTO! TOP 10 cele mai NEOBISNUITE case

In Marea Britanie exista numeroase case inedite, scoase acum la vanzare. Vezi cum arata cele mai ciudate dintre ele!

The Telegraph a realizat un top al celor mai neobisnuite locuinte, clasificate in functie de regiunea britanica in care se afla.

1.Pertshire. Aceasta casa a fost construita in 1840, materialele folosite fiind piatra si lemnul. La intrare, are niste coloane rosii, fabricate din trunchiuri de copaci. Mai are doua dormitoare, o bucatarie, o baie cu cabina de dus si valoreaza 150.000 de lire. Are o suprafata locuibila de aproximativ 55 de metri patrati, dar este asezata pe un teren de aproape 800 de metri patrati.

2.Cambridgeshire. Casa este, de fapt, o capela care a fost transformata in spatiu de locuit. Incaperile de la parter au forma unor felii de tort, iar scara metalica in forma de spirala a fost cumparata de pe internet. In casa care costa in jur de 230.000 de lire mai poate fi gasita si o statuie in marime naturala a unui personaj din filmul "Razboiul Stelelor".

3.Worcestershire. La prima vedere, aceasta casa pare o resedinta traditionala, specifica secolului 16. In interior, mai multi designeri au lucrat pentru a-i da un aspect inedit. Peretii bucatariei sunt rotunjiti si sunt imbracati in cherestea, iar scara din holul casei este realizata din nuc american. Locuinta poate fi cumparata pentru 1,2 milioane de lire.

4.Hertfordshire. Aceasta casa dateaza din secolul 16 si mai are nevoie de cateva modificari. Totusi, este suficient de excentrica deoarece impartirea camerelor pe etaje este neobisnuita. La parter se poate gasi un living room, insa salonul este plasat la etaj. Locuinta poate fi achizitionata pentru 215.000 de lire.

5.Surrey. Locuinta a fost realizata prin transformarea unui hambar. Este compusa din doua cladiri alaturate, cele trei dormitoare, sufrageria si camera de zi fiind situate in cladirea cea mai mare. Cealalta bucata a casei este folosita ca spatiu de depozitare si este asezata pe niste ciuperci realizate din beton.

6.Devon. Locuinta cu trei dormitoare valoreaza 399.950 de lire si a fost candva folosita ca spatiu pentru producerea cidrului. Presa cu ajutorul careia se obtinea aceasta bautura se afla si acum in living room. Casa mai are un semineu, dar si o terasa pe care se poate lua cina in timpul verii.

7.Cambridgeshire. Si aceasta casa este, de fapt, o capela transformata in locuinta. Camera de zi are o suprafata de 74 de metri patrati si contine inca bancutele din fosta capela.

8.Surrey. Locuinta cu doua dormitoare este foarte mica, avand o latime de doar 3,9 metri. Este construita intr-un stil modern, iar pe acoperis sunt plasate mai multe panouri solare. Proprietarul o vinde cu 215.000 de lire si o descrie ca fiind o casa eco.

9.Gloucestershire. Aceasta casa a fost odata folosita ca magazin de bijuterii. Etajul este neobisnuit deoarece se intinde peste o alta cladire lipita de casa. Valoreaza 425.000 de lire si are cinci dormitoare, o crama si o gradina mare cu o livada bogata.

10.Inverness-shire. O fosta scoala a fost transformata in locuinta, iar acum se vinde pentru 275.000 de lire. Are trei dormitoare, o bucatarie cu design contemporan si un birou.

Foto: The Telegraph

Recomandari