Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Fumatul pasiv creeaza dependenta pentru copii

Parintii care fumeaza, acasa sau in masina, in prezenta copiilor lor, ar trebui sa fie constienti ca acestia ar putea deveni dependenti de nicotina, afirma un grup de cercetatori de la Universitatea din Montreal, citati de Daily Mail.

Acestia afirma ca 5% dintre copiii expusi la fumatul pasiv au prezentat semne de dependenta de nicotina, precum tulburari ale somnului, depresii, iritabilitate si anxietate, chiar daca nu au fumat niciodata.

Pentru a efectua acest studiu, cercetatorii au chestionat 1.800 de elevi din scolile din Quebec, cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani. "Studiul nostru arata ca 5% dintre copiii care nu au fumat niciodata, insa au fost expusi la fumatul pasiv, acasa sau in masinile parintilor lor, au prezentat simptome de dependenta de nicotina", afirma Jennifer O`Loughlin, coordonator al studiului.

"Aceste descoperiri sustin nevoia de interventii in programele sanatatii publice, care sa promoveze stoparea fumatului in prezenta copiilor si sa restrictioneze fumatul in masini, atunci cand in acestea se afla copii", a adaugat O`Loughlin.

Purtatorul de cuvant al institutului "Actiune impotriva Fumatului" a explicat ca aceste cercetari sunt cat se poate de adevarate, in ciuda faptului ca se afla inca la inceput, si a somat medicii sa isi aprofundeze investigatiile.

Acesta a adaugat ca cea mai buna metoda de a proteja copiii impotriva acestor pericole este ca parintii sa nu permita fumatul in zonele in care copii au acces.

Citeste si Intact News

Sursa foto: dailymail.co.uk

Recomandari