Modul în care părinţii se comportă cu cei mici reprezintă problema principală al disconfortului pe care îl resimt bebelușii, iar asta fie pentru că se panichează la orice plânset al copilului, fie pentru că îl hrănesc prea mult, prea puţin, haotic, dorm cu el în par sau apelează la fel şi fel de gadget-uri crezând că îl fac să doarmă.
Greșelile părinților duc la disconfortul maxim al bebelușilor!
Orice mişcare a bebeluşului vă sperie. Cel mic nu trebuie trezit la orice zgomot pe care îl scoate în timpul somnului. Este extrem de important să nu fie deranjat, mai ales că este foarte posibil să viseze şi nu să aibă nevoie de mâncare.
Lăsaţi-l să înveţe să se calmeze singur. Evitaţi ca pentru orice plânset să îl luaţi în braţe şi să-l legănaţi. Au nevoie să înveţe singuri să se calmeze. Astfel, vor deveni dependenţi de intervenţia părinţilor, iar pe viitor vor adormi doar în acest mod. Plânsetul poate deveni unealtă de şantaj. După masă vă jucaţi, îl legănaţi, îl pupaţi de 1000 de ori, dar apoi îl puneţi la somn şi aveţi răbdare să adoarmă singurel.
Credeţi că nu trebuie înfăşat. Bebeluşii au nevoie să fie înfăşaţi, în special în partea superioară a corpului, pentru că îi linişteşte.
Îl legănaţi şi îi puneţi zgomot de fundal pentru a adormi. Legănatul, sâsâitul, jucăriile de deasupra patului şi zgomotul alb, de fundal, îi agită şi mai tare şi nu le oferă un somn bun. Mai mult, unii părinţi dau drumul la aspirator crezând că zgomotul îi calmează pe cei mici.
Credeţi că plânge doar pentru că îi e foame. Dacă bebeluşul s-a trezit din somn înseamnă că trebuie să identificaţi care e sursa de disconfort care l-a făcut să se trezească, nu să încercăm să îl calmăm pentru 5-10 minute. Înainte să vă grăbiţi să-i oferiţi soluţia verificaţi care este problema. Poate fi vorba de scutec, de haine, de aşternut, de temperatura din cameră.
(sursa: CSID)
Te afli mereu în întârziere? Vei trăi mai mult și vei avea o carieră de succes!... Calendar ortodox 28 iunie 2019. Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan...