Ingrediente pentru rețeta de placinte cu ou:
9 oua medii
carnea de la 8 carnati proaspeti de porc, de buna calitate
6 cepe verzi, taiate in felii subtiri
2x500g aluat fraged
faina obisnuita pentru presarat
amestec de muraturi, pentru servit
Mod de preparare pentru rețeta de placinte cu ou:
1. Se pune apa intr-o cratita, se aduce la punctul de fierbere si se adauga 8 oua. Se fierb constant 6 minute. Se scurg si se racesc sub jet de apa rece. Se curata de coaja cu grija, pentru ca galbenusul este inca moale. Intre timp, se amesteca laolalta carnea de la carnati si ceapa.
2. Se intind foile de 500g de aluat suficient de mult astfel incat din fiecare sa se taie cate patru cercuri cu diametrul de 18cm. Se presara doua tavi de copt cu putina faina.
3. Cu mana umeda, se intinde cate o optime din amestecul de carne pe fiecare cerc, pana aproape de margini. Se umezesc putin marginile aluatului. Se asaza cate un ou fiert in mijlocul fiecarui cerc, se presara cu sare si piper si se aduna marginile aluatului peste ou, sa il acopere complet. Se lipesc intre ele marginile aluatului, ca sa ramana inchis. Se asaza in tavi.
4. Se bate al noualea ou si se unge cu el fiecare placintica. Se lasa la rece 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 220º C/gaz 7. Se lasa cate o tava de placintele la copt cate 25 de minute, pana cand devin aurii. Daca le coci chiar in dimineata picnicului, poti sa le iei la tine calde sau le poti face cu o zi inainte, apoi sa le pastrezi in frigider si sa le iei la pachet cu sosul preferat.
Poftă bună!
Foto: Good Food